Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Στη Βουλή η υπόθεση δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη

Ο πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου και ο Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσαν σήμερα Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη.

Ειδικότερα έκαναν λόγο για τις «ολιγωρίες, τις παρατυπίες, τις μεθοδεύσεις, ακόμη και δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αυτοπτών μαρτύρων, που μαρτυρούν μια οργανωμένη επιχείρηση συγκάλυψης, και επιφέρουν πλήγμα στη Δικαιοσύνη και εντέλει, τη Δημοκρατία», όπως προκύπτει από στοιχεία που προσκομίζουν η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη και οι συνήγοροι της.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί, αν μέρος της όλης επιχείρησης συγκάλυψης δεν ήταν και δικαστικοί λειτουργοί.

Χαρακτηριστική προς τούτο, είναι η περίπτωση συγκεκριμένου εισαγγελικού λειτουργού, που παραμένει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας από το 2013, παρά το ότι προήχθη σε Αντεισαγγελέα Εφετών και με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, στις 16 Ιουνίου 2021 τοποθετήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου, με έδρα τη Σύρο.

Ο δικαστικός αυτός, χειρίστηκε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης – δολοφονίας του αντιστασιακού και πρώην Υπουργού της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη.

Παρά ταύτα η Εισαγγελία Εφετών Ευβοίας, δεν συμφώνησε με την αρχειοθέτηση, δέχθηκε την προσφυγή της οικογένειας εναντίον της απόφασής του, να μπεί στο αρχείο η υπόθεση ως «ατύχημα» και διέταξε τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας την άσκηση ποινικής δίωξης κατά συγκεκριμένων δραστών. Η υπόθεση έχει ανατεθεί σε Ανακριτή του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, ο οποίος διενεργεί κύρια ανάκριση από τον Νοέμβριο 2021.

Παράλληλα, εναντίον του Εισαγγελέα αυτού, εκκρεμεί μήνυση της οικογένειας Βαλυράκη για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση καθήκοντος, η οποία ερευνήθηκε από τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές της Θήβας. Εκδόθηκε απορριπτική διάταξη, αλλά ασκήθηκε προσφυγή και η υπόθεση θα κριθεί εκ νέου από Εισαγγελέα Εφετών.

Επίσης, εκκρεμεί σε βάρος του ιδίου και πειθαρχικός έλεγχος των πράξεων και παραλείψεών του από τον αρμόδιο Επιθεωρητή Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου.

Με αυτά τα δεδομένα, και επειδή ακόμη και ενδεχόμενη επίκληση εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, περί του νομότυπου χαρακτήρα της παραμονής του ανωτέρω εισαγγελικού λειτουργού στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, ακυρώνεται επί της ουσίας από την όλη στάση του στην διερεύνηση της επίμαχης υπόθεσης, ερωτάται ο Υπουργός Δικαιοσύνης, γιατί παραμένει στη Χαλκίδα ο ανωτέρω Εισαγγελέας και τι, τελικά, προτίθεται να πράξει για την υπόθεση αυτή το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!