Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων φορολογικού έτους 2021

Σε λειτουργία τέθηκε η εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων φορολογικού έτους 2021.

Την είδηση έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο ΟΤ Forum, όπου δήλωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ότι τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των νέων φορολογικών δηλώσεων.

Όπως είπε, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να ξεκινήσουν να υποβάλουν από τώρα τις δηλώσεις τους, αλλά η πληρωμή του φόρου θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο.

Για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους αλλά και τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ισχύει και φέτος ετήσια έκπτωση φόρου έως 777 ευρώ, προσαυξανόμενη κατά 33 ευρώ για τους έχοντες ένα εξαρτώμενο τέκνο, κατά 123 ευρώ για έχοντες δύο εξαρτώμενα τέκνα και κατά 220 ευρώ επιπλέον για κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν των δύο.

Επίσης, και φέτος οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων ακινήτων μπορούν να απαλλαγούν πλήρως από το φόρο εισοδήματος για τα ενοίκια που δεν κατάφεραν να εισπράξουν από τους ενοικιαστές τους κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Οι αγρότες δικαιούνται εκπτώσεων δαπανών από τα ακαθάριστα έσοδά τους ενώ σημαντικές απαλλαγές και μειώσεις φόρων δικαιούνται οι ανάπηροι και οι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!