Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Όλα τα νέα μέτρα για την ακρίβεια – Πόσο θα πληρώνουμε ρεύμα και καύσιμα

Tο νέο πακέτο στήριξης των πολιτών απέναντι στο κύμα ακρίβειας που ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξειδίκευσαν το πρωί της Πέμπτης, οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Οι υπουργοί αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης, που περιλαμβάνουν το πακέτο ύψους 1,1 δισ. ευρώ, τα οποία αφορούν νοικοκυριά με εισόδημα ως 30.000 ευρώ, δηλαδή 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες.

Στόχος της κυβέρνησης όπως ανέφερε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και οι υπουργοί σήμερα το πρωί είναι η τόνωση του εισοδήματος με ένα έκτακτο επίδομα στους χαμηλά αμειβόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Η στήριξη των οικογενειών με παιδιά, που έχουν σήμερα και τα περισσότερα έξοδα. Τη γενναία επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος. Αλλά και τη μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα, με την κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων. Ενώ συνδυάζονται με ειδικές μέριμνες για τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα».

Διαβάστε περισσότερα στο parapolitika.gr

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!