Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Αλεξάνδρα Βολακη: Δημιουργεί από από φελλό και ξύλο

Χειροποίητα αντικείμενα συνδυασμένα με την διαχρονικότητα του ξύλου και την κομψότητα του φελλού. Αυτά κατασκευάζει η Αλεξάνδρα Βολάκη που κατάλαβε πως το  ξύλο  συνοδεύει τα γυναίκες αρμονικά αφού το έχουν εντάξει στην ζωή τους ως φυσικό υλικό. Η ιδέα ξεκίνησε όταν  αποφάσισε να δημιουργήσει μια τσάντα διαφορετική και ταυτόχρονα ευπαρουσίαστη «Το ξύλο και ο φελλός είναι υλικά, που παρόλο του ότι η επεξεργασία τους είναι αρκετά δύσκολη και χρονοβόρα, όταν επενδύονται πάνω στις τσάντες καταφέρνουν να τις μεταμορφώσουν και να τις αναδείξουν» εξηγεί στο Secret.

Ποια είναι τα υλικά που… πρωταγωνιστούν;

«Χρησιμοποιούμε φυσικό φελλό που τον εισάγουμε από την χώρα του φελλού, την Πορτογαλία. Ο φελλός ως ύφασμα, είναι αδιάβροχος, ελαφρύς, εύκαμπτος αλλά ταυτόχρονα και πολύ ανθεκτικός. Προέρχεται από τον φλοιό της βελανιδιάς, ο οποίος κόβεται και επαναδημιουργείται κάθε 9 χρόνια, χωρίς όμως να κόβεται και το δέντρο. Είναι ένα υλικό που προέρχεται από την φύση, και μπορεί να αντικαταστήσει το δέρμα σε πολλές χρήσεις του

 

 

Πόσο δύσκολο και απαιτητικό είναι το ξύλο στην επεξεργασία;

Το ξύλο είναι ένα αγαπημένο υλικό, που όμως για να καταλήξει στην τελική του μορφή επάνω σε μία τσάντα, χρειάζεται χρόνο και αρκετή επεξεργασία. Το ξύλο που χρησιμοποιούμε είναι η ελιά, και πιο σπάνια το ζεμπράνο, και σχεδιάζεται από εμάς και χαράσσεται από ειδικούς τεχνίτες χειροποίητα, που την φέρνουν στην τελική της μορφή.

 

Ποιά είναι η πηγή έμπνευση σας;

Η γυναίκες που θέλουν κάτι διαφορετικό, κάτι μοναδικό, κάτι χειροποίητο και ταυτόχρονα πολυτελές και εύχρηστο. Οι γυναίκες που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και των ζώων, και που έχουν διαμορφώσει με την εμπειρία τους μία άποψη για το στυλ και την μόδα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!