Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μία αιματηρή ληστεία κάθε πέντε ημέρες στην Αττική!

Η ανασφάλεια έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας των πολιτών. Ανατινάξεις ΑΤΜ, κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες περιλαμβάνονται στο καθημερινό αστυνομικό δελτίο. Σύμφωνα με στελέχη εταιρειών σεκιούριτι, η ανασφάλεια οδήγησε σε αύξηση της ζήτησης υπηρεσιών ασφαλείας είτε από ιδιοκτήτες σπιτιών είτε από επιχειρηματίες.

Αποκαλυπτικά ήταν τα σοιχεία, σύμφωνα με τα οποία συνολικά 431 αιματηρές ληστείες σε σπίτια έχουν διαπραχθεί την τελευταία οκταετία στην Αττική με δραματικό απολογισμό 44 νεκρούς και 420 τραυματίες! Δηλαδή, στην Αττική συμβαίνει μία αιματηρή ληστεία κάθε πέντε ημέρες και από αυτές σχεδόν η μία στις 7-10 οδηγεί στη δολοφονία των άτυχων ανθρώπων.

Αύξηση της ιδιωτικής φύλαξης

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ασφαλείας Παναγιώτης Παππάς, μιλώντας στο “Βήμα”, ανέφερε ότι υπάρχει μια σταθερή ζήτηση για παροχή υπηρεσιών ασφαλείας από εταιρείες σεκιούριτι, ενώ η αύξηση αγγίζει περίπου το 15% κατά κύριο λόγο στις πόλεις. Ως προς τα μέτρα ασφαλείας υπάρχει ποικιλία, καθώς άλλοι ζητούν κάμερες ασφαλείας, άλλοι συναγερμούς και άλλοι να υπάρχει φύλακας.

Μάλιστα, για οικονομικούς και λειτουργικούς λόγους συχνά υπάρχουν μαζικά αιτήματα στις εταιρείες σεκιούριτι από γειτονιές ή πολυκατοικίες ώστε να γίνεται καταμερισμός στη δαπάνη. Ο στόχος είναι να υπάρχει έξω από την πολυκατοικία ένας σταθμός ασφαλείας (security point) που να λειτουργεί αποτρεπτικά για επίδοξους διαρρήκτες ή ληστές.

Ενδιαφέρον για παροχή υπηρεσιών ασφαλείας δείχνουν και αρκετοί δήμοι, ενώ η αύξηση της ζήτησης όχι μόνο στη φύλαξη σπιτιών, επιχειρήσεων αλλά και υποδομών όπως λιμάνια κ.α. οδηγεί, το τελευταίο διάστημα, αρκετές εταιρείες σε αναζήτηση νέου προσωπικού.

Έτσι θα “εξουδετερώσετε” τους διαρρήκτες!

Σε μια περίοδο που η εγκληματικότητα “οργιάζει” όλοι ψάχνουμε τρόπους να εξουδετερώσουμε τους κακοποιούς πριν εκείνοι εισβάλλουν στο σπίτι ή την επιχείρησή μας!

Δείτε μερικούς από τους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να τους βγάλετε νοκ άουτ!

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!