Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

«Alert No 1» στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τη σύλληψη Κουρτάκη-Τζένου

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης και συγκεκριμένα στην Πλατφόρμα για την προστασία και την ασφάλεια των δημοσιογράφων έφτασε η σύλληψη η είδηση για την σύλληψη του Γιάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου την περασμένη Τρίτη.

Η καταγγελία έφτασε στο Συμβούλιο της Ευρώπης μετά από ενέργειες της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων οι οποίες έστειλαν χθες, Τετάρτη, προειδοποίηση για όσα συνέβησαν η οποία αξιολογήθηκε ως συναγερμός πρώτου βαθμού για την προστασία και την ασφάλεια των δημοσιογράφων.

Οι καταγγελίες μάλιστα; πρέπει να απαντηθούν από τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Διαβάστε τι αναφέρεται στην Πλατφόρμα:

Στις 10 Ιανουαρίου η ελληνική αστυνομία συνέλαβε τον εκδότη και τον διευθυντή της εφημερίδας Παραπολιτικά, Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο, μετά από αγωγή που κατέθεσε εναντίον τους για συκοφαντική δυσφήμιση και απόπειρα εκβιασμού ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης είπε ότι προσήλθε οικειοθελώς στο αρχηγείο της αστυνομίας όταν ενημερώθηκε για την αγωγή, την ώρα που ο διευθυντής Παναγιώτης Τζένος είχε συλληφθεί από την αστυνομία στο γραφείο στην Αθήνα. Ο Πάνος Καμμένος κατέθεσε αγωγή εναντίον του Κουρτάκη και του Τζένου για συκοφαντική δυσφήμιση και απόπειρα εκβίασης μέσω επαναλαμβανόμενων επιθέσεων εναντίον του μέσα από το ραδιόφωνο των Παραπολιτικών για να παραιτηθεί των κατηγοριών ότι ο Κουρτάκης και ο Τζένος έλαβαν μεγάλα ποσά από παράτυπη χρηματοδότηση κρατικού φορέα υγείας. Ο εισαγγελέας που ερεύνησε την αγωγή, απέρριψε τις κατηγορίες για κακουργηματική εκβίαση και ο Γιάννης Κουρτάκης με τον Παναγιώτη Τζένο αφέθηκαν ελεύθεροι, με τη δίκη για τη συκοφαντική δυσφήμιση να εκκρεμεί. Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), μέλος της ΔΟΔ και της ΕΟΔ, καταδίκασε την αυστηρή αστυνομική δράση κατά την οποία δέκα αξιωματικοί εισέβαλαν στην έδρα των Παραπολιτικών και συνέλαβαν τον διευθυντή.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!