Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Αντιδράσεις δημοσιογράφων για τη σύλληψη Κουρτάκη-Τζένου

Λίγες ώρες μετά την σύλληψή του Γιάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου και την αυτόφωρη διαδικασία έπειτα από την μήνυση που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο πολιτικός κόσμος της χώρας αλλά και πληθώρα δημοσιογράφων έσπευσαν να καταδικάσουν την πράξη αυτή και να δηλώσουν την υποστήριξη τους στην ελευθερία έκφρασης του Τύπου

Μετά από τις πρώτες τις αντιδράσεις που υπήρξαν από τον δημοσιογραφικό κόσμο χτες, για τη σύλληψη του Γιάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου και άλλοι δημοσιογράφοι πήραν θέση για το περιστατικό.

“Είναι απαραίτητο όταν προκύπτουν προβλήματα να μην επιλύονται μέσα από διώξεις και συλλήψεις δημοσιογράφων αλλά μέσα από την δημόσια καταγγελία” δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Κοτρώτσος.

Ο δημοσιογράφος είπε χαρακτηριστικά ότι είναι καταδικαστέο οτιδήποτε οδηγεί σε συλλήψεις δημοσιογράφων ενώ τόνισε πως πρέπει τα κόμματα να καταλήξουν σε μια δεσμευση ότι τις επόμενες ημέρες θα φερουν στη βουλή σχέδιο νόμου για την κατάργηση του τυποκτόνου –όπως είπε- νόμου.

Από την μεριά του ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κοτταρίδης είπε στα Παραπολιτικά 90,1 οτι “Πάγια η πρακτική του Πάνου Καμμένου… έχει προχωρήσει σε ανάλογες κινήσεις πολλές φορές”. Ο δημοσιογράφος είπε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει ένα κλίμα εκφοβισμού ότι κανείς δεν μπορεί να γράφει τίποτα. Επέκρινε ακόμα την στάση που κράτησαν ορισμένοι δημοσιογράφοι στις συλλήψεις των επικεφαλής των Παραπολιτικών. Ζήτησε τέλος να αλλάξει ο νόμος τον οποίο χαρακτήρισε τυποκτόνο.

Τέλος ο δημοσιογράφος Νίκος Ευαγγελάτος δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1″Πολλές φορές ο τύπος υπερβάλλει αλλά άλλο είναι να ελέγχεται ο τύπος με μηνύσεις”. Είπε ακόμα ότι αν κάποιος θέλει να κάνει μια μήνυση την κάνει αλλά όταν ξεπερνιούνται τα όρια τότε ξεκινά μια συζήτηση για την ελευθερία του τύπου εν’ω χαρακτήρισε απαράδεκτο τον νόμο για τον τύπο .

 

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!