Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου η Freddo κυκλοφορεί με 2 μεγάλες προσφορές!
NEO ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΟ CD
ΑΛΕΚΟΣ ΚΙΤΣΑΚΗΣ
Η ξακουστή Ήπειρος
Κλαρίνο: Πετρολούκας Χαλκιάς
Το αηδόνι της Ηπείρου, ο αξέχαστος Αλέκος Κιτσάκης στα καλύτερα τραγούδια του, για το πιο αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι! Στο κλαρίνο ο μοναδικός Πετρολούκας Χαλκιάς!
1. Εσείς χελιδονάκια μου
2. Η ξακουστή η Ήπειρος
3. Είσαι για μένα θησαυρός
4. Μες τα Τζουμέρκα τα ψηλά
5. Πήγαινα το δρόμο δρόμο
6. Ωραία Πλαταρια
7. Ψηλά στα Θεοδώριανα
8. Όσα κορίτσια είστε εδώ
9. Θα το κόψω το τσιγάρο
10. Έρχομαι από τα ξένα
11. Ασημένια αλυσίδα
12. Είσαι βουνίσια πέρδικα
13. Οι κλέφτες οι παλιοί
14. Ο γιατρός
15. Σιδηροβέργινο κλουβί
16. Τζαβέλαινα (κλεφτικο)
—-
ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΒΙΒΛΙΟ
Μαγειρεύω
ΒΟΤΑΝΑ
και ΜΥΡΩΔΙΚΑ
Υπέροχες συνταγές για γεύματα με βότανα και μυρωδικά
Περιλαμβάνονται διατροφικές πληροφορίες
Οδηγίες βήμα προς βήμα
Δεν χρειάζονται εξειδικευμένα εργαλεία ή υλικά
Όλες οι συνταγές είναι δοκιμασμένες
Τα βότανα και τα μυρωδικά ή τα αρωματικά φυτά που αναφέρονται στο βιβλίο αυτό μπορείτε να τα καλλιεργήσετε στον κήπο σας. Μερικά ευδοκιμούν περισσότερο σε γλάστρες, ενώ άλλα στον κήπο. Φυτέψτε το βασιλικό σας δίπλα σε τριανταφυλλιές, τη ρίγανη κοντά σε μαϊντανό, και το φασκόμηλο μαζί με λεβάντα. Οι συνταγές σε αυτό το βιβλίο χρησιμοποιούν
φρέσκα βότανα και μυρωδικά, τα οποία σίγουρα είναι προτιμότερα από τα αντίστοιχα αποξηραμένα. Αν όμως αναγκαστείτε να καταφύγετε σε αποξηραμένα από το ντουλάπι με τα μπαχαρικά σας, να θυμάστε ότι αυτά έχουν πιο έντονη και συμπυκνωμένη γεύση. Αντικαταστήστε με αυτά τα φρέσκα βότανα και μυρωδικά σε αναλογία 1 προς 3.
ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ Ένα από τα πιο διαδεδομένα μυρωδικά στον κόσμο, ο μαϊντανός χρησιμοποιείται στην ιατρική εδώ και χιλιάδες χρόνια.
ΘΥΜΑΡΙ Το αρωματικό θυμάρι καλλιεργείται για το έντονο άρωμά του. Συνοδεύει σούπες, βραστό κρέας και αρνί.
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ Ο ευωδιαστός βασιλικός είναι το κύριο υλικό του πέστο, μιας σάλτσας που περιέχει και λάδι.
ΔΑΦΝΗ Χρησιμοποιείται για να δώσει λεπτή γεύση σε πολλά πιάτα της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.
ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ Το μικρότερο είδος εδώδιμου κρεμμυδιού. Συνοδεύει εξαιρετικά πατάτες και ψάρια.
ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ Το κόλιαντρο (ή κορίανδρος) χρησιμοποιείται σε σάλτσες και γουακαμόλε.
ΑΝΗΘΟΣ Xρησιμοποιείται στην κουζίνα της Ανατολικής Ευρώπης, ιδιαίτερα στη σούπα μπορς, τον καπνιστό σολομό και τις πίκλες. Το άρωμά του συχνά παρομοιάζεται με αυτό του αγριοκύμινου. Ο άνηθος χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως φάρμακο για τον κοιλόπονο.
ΜΑΡΑΘΟΣ Δεν είναι μόνο το φύλλωμά του ευρέως γνωστό σε όλο τον κόσμο. Τρώγεται και ο βολβός του (φινόκιο), ενώ τα σπόρια του (μαραθόσπορος) δίνουν ένα αρωματικό μπαχαρικό με γεύση και άρωμα γλυκάνισου.
ΡΙΓΑΝΗ Τα φύλλα της ρίγανης έχουν πιο έντονη γεύση αποξηραμένα παρά φρέσκα. Είναι το βασικό βότανο της ιταλοαμερικανικής κουζίνας, ενώ χρησιμοποιείται συχνά και στην ελληνική
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ Η ΑΠΛΗ ΕΚΔΟΣΗ ΜΕ 1€
Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/tin-kiriaki-11-dekemvriou-freddo-kiklofori-me-2-megales-prosfores