Τηλεοπτικές άδειες: Σειρές, εκπομπές και show! Τα σχέδια των «παλιών» και «νέων» καναλαρχών

kontrol234-682x384

Μπορεί το σίριαλ με τη διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες να συνεχίζεται, ωστόσο οι τέσσερις, “παλιοί” και “νέοι” καναλάρχες καταστρώνουν τα σχέδια τους για τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου”, το νέο κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη λέγεται ότι θα αρχίσει να εκπέμπει τέλος του χρόνου, με αρχές του νέου. Οι συνεργάτες του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού δουλεύουν νυχθημερόν, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την έναρξη του νέου σταθμού που στόχο έχει την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του τηλεοπτικού κοινού. Βαρύτητα έχει δοθεί κυρίως στην ψυχαγωγία, αφού ο ενημερωτικός τομέας του σταθμού έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και έχει αποφασιστεί ποιοι θα βρίσκονται μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να λυθούν λεπτομέρειες που αφορούν τεχνικά ζητήματα, ενώ οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις για το ψυχαγωγικό κομμάτι, που θα περιλαμβάνει σειρές, εκπομπές και show.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, γίνονται προσπάθειες και συζητήσεις με παραγωγούς και επαγγελματίες της αγοράς για να καλυφθούν τα κενά, τόσο με έτοιμες λύσεις όσο και με μετακινήσεις από άλλα κανάλια. Μια τέτοια περίπτωση λέγεται ότι είναι η ομάδα του “Join us”, που συμφώνησε να μετακινηθεί στο νέο κανάλι.

Ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος πήρε άδεια από τη στιγμή που ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας δεν ΄κατέβαλε την πρώτη δόση, εμφανίζεται πρόθυμος να συζητήσει τόσο με τον Alpha όσο και το Star, αλλά αν δεν τελεσφορήσουν οι συζητήσεις, είναι έτοιμος να προχωρήσει αυτόνομα.

Όπως είπε ο Ρώσος επιχειρηματίας σε συνέντευξή του, σε κάθε περίπτωση το ζήτημα πιθανών συνεργασιών θα έχει κλείσει μέσα στην προθεσμία των 90 ημερών, καθώς, όπως εκτίμησε, πιο σωστό είναι να παραμείνουν στις θέσεις τους οι υπάρχοντες εργαζόμενοι στα κανάλια.

Τέλος, σε ερώτηση τι κανάλι ονειρεύεται να δημιουργήσει, ο Ιβάν Σαββίδης ήταν αφοπλιστικός: “Ο,τι κάνουμε είναι παράγωγο του χαρακτήρα μας και το κανάλι δεν αποτελεί εξαίρεση”.

 

Ο ΑΝΤ1 από την πρώτη στιγμή που έχει εξασφαλίσει άδεια και μέχρι σήμερα που έχει καταβάλει εντός του χρονικού περιθωρίου την α’ δόση, συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμά του και ήδη από τη Δευτέρα αναμένονται νέες εκπομπές.

Ανάλογες είναι και οι κινήσεις του ΣΚΑΪ, με τον πρόεδρο του καναλιού, Γιάννη Αλαφούζο, να “ποντάρει” στην ενημέρωση αλλά και στην ψυχαγωγία, προβάλλοντας show όπως το “X-Factor”, που πέρυσι σημείωσε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης.

Σύμφωνα με το περιοδικό “Secret”, της εφημερίδας “Παραπολιτικά”, το κανάλι του Φαλήρου θα ρίξει το βάρος στην ψυχαγωγία, ευελπιστώντας ότι με τη στρατηγική αυτή θα καταφέρει να προσελκύσει περισσότερα έσοδα.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη έρθει σε συμφωνία για την απόκτηση των δικαιωμάτων δύο “reality shows”, ενώ αναζητά και άλλες εκπομπές, που θα ενισχύσουν περαιτέρω το ψυχαγωγικό προφίλ του σταθμού.