Τηλεοπτικές άδειες: Υπεύθυνος για τη σίτιση ο σεφ της Μπεκατώρου
Των Πέννυς Κουλιζάκου, Ανθής Βούλγαρη – Εφημερίδα Παραπολιτικά
Τη σίτιση των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό είχε αναλάβει η εταιρεία catering SVC, του σεφ Στέλιου Βασιλακόπουλου, ο οποίος είναι ευρέως γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό από τις εκπομπές της Μαρίας Μπεκατώρου στο Τηλεάστυ, αλλά και από την εκπομπή μαγειρικής που παρουσίαζε η Σταματίνα Τσιμτσιλή στο Alter.
Τα «Π» εντόπισαν τον κύριο Βασιλακόπουλο, ο οποίος, αν και άυπνος, μας αποκάλυψε πώς επιλέχτηκε και πώς οργάνωσε το μενού για τη διαδικασία του διαγωνισμού. «Με πήραν τηλέφωνο και μου ζήτησαν μια προσφορά για πρωινό, μεσημεριανό και γεύμα για περίπου 150 άτομα. Εδωσα την προσφορά μου, η οποία ήταν 6.000 ευρώ, και τελικά επιλέχτηκα. Δεν είχα καμία άλλη επαφή πριν. Μας βρήκαν από το Ιnternet προφανώς», εξηγεί ο κύριος Βασιλακόπουλος και περιγράφει: «Εχω να κοιμηθώ περίπου τρεις μέρες, αφού μαγείρευα ασταμάτητα, ενώ η διαδικασία της πακετοποίησης είναι αρκετά χρονοβόρα.
Στο μενού, το οποίο άλλαζε κάθε μέρα, είχαμε μοσχάρι νουά, μοσχάρι κοκκινιστό, κοτόπουλο, παστίτσιο, μπριάμ, σαλάτες και ψωμί, ενώ στο πρωινό δίναμε κουλουράκια και τσουρέκια και στο δεκατιανό σαντουιτσάκια. Ολοι έτρωγαν το ίδιο φαγητό. Ακόμη και αυτοί που ήταν κλεισμένοι στο δωμάτιο. Για το μενού συνεργάστηκα με διατροφολόγο, προκειμένου τα γεύματα να είναι πλήρη, και ρωτήσαμε τους συμμετέχοντες αν έχουν κάποια αλλεργία ή δυσανεξία σε κάτι. Κανείς δεν ζήτησε κάτι ιδιαίτερο. Μόνο στο δωμάτιο του κυρίου Σαββίδη μάς ζήτησαν κάποιες μερίδες χωρίς καθόλου αλάτι, μάλλον για λόγους υγείας», λέει ο σεφ, ο οποίος πριν ανοίξει τη δική του επιχείρηση μαγείρευε στην πρωινή εκπομπή της Μαρίας Μπεκατώρου. «Με τη Μαρία έχουμε συνεργαστεί αρκετά χρόνια. Μέχρι και τη χρονιά που έφυγε για να πάει στον ΑΝΤ1», λέει ο κύριος Βασιλακόπουλος και συμπληρώνει:
«Εχω συνεργαστεί και με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή σε κάποιες από τις εκπομπές μαγειρικής που έκανε όταν ήταν στο Αlter». Ο ίδιος δεν ξέρει αν θα συμμετείχε ξανά σε μια διαδικασία όπως αυτή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς, όπως είπε, ήταν αρκετά δύσκολο εγχείρημα: «Ο χώρος δεν διέθετε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να εξυπηρετήσουμε όπως έπρεπε. Το φαγητό μαγειρευόταν στο εργαστήριο. Δεν υπήρχε χώρος για να μπορούμε να το διατηρούμε ζεστό, ενώ δεν υπήρχε και τρόπος για να μπορούμε να φτιάχνουμε επί τόπου ένα πλήρες πρωινό».