Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

ΕΡΤ: Εξώδικο στον ΣΚΑΪ για την κλοπή εικόνας από την Τήνο (ΦΩΤΟ)

ertska

«Με τη γίδα στην πλάτη» πιάστηκε ο ΣΚΑΪ τον Δεκαπενταύγουστο.

Η ΕΡΤ κατήγγειλε δημόσια πως ο σταθμός έκλεψε την εικόνα που παρήγαγε η κρατική τηλεόραση από τη Λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου στην Τήνο, αποστέλλοντας μάλιστα και σχετικό εξώδικο στο κανάλι του Νέου Φαλήρου και απαιτώντας τη δημόσια επανόρθωση από πλευράς των υπευθύνων. Ανάλογα με την αντίδραση των ιθυνόντων του ΣΚΑΪ, μεθαύριο, Δευτέρα, η διοίκηση αναμένεται να αποφασίσει για το αν θα προβεί σε κατάθεση αγωγής και μήνυσης σε βάρος του τηλεοπτικού σταθμού, εκθέτοντας μάλιστα φωτογραφίες και DVD για την πρωτοφανή κλοπή μιας ολόκληρης ζωντανής μετάδοσης. Το μήνυμα προς τον ΣΚΑΪ είναι σαφές: Η «κληρονομιά» Παναγόπουλου, που αποφάσιζε να μεταφερθεί σχεδόν τζάμπα το Αρχείο της ΕΡΤ με αγώνες των σημαντικότερων ομάδων σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, είναι παρελθόν.

Στον ΣΚΑΪ πίστευαν πως θα ήταν εύκολο να το κάνουν, να αποκτήσουν δηλαδή την εικόνα χωρίς μεγάλο κόστος. Η αποστολή τεσσάρων καμερών, από τις οποίες οι δύο της κατηγορίας «live view», μαζί με το drone θα αρκούσε για να μιξαριστούν με τα πλάνα από τη μετάδοση της ΕΡΤ. Υστερα από αίτημα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η ΕΡΤ φέτος θα κάλυπτε τη Θεία Λειτουργία της Κοίμησης της Θεοτόκου από την Τήνο. Πέρυσι το καλοκαίρι υπήρξε μια εξαίρεση, όταν ζητήθηκε από την ΕΡΤ να γίνει η κάλυψη από την Παναγία Εκατονταπυλιανή στην Πάρο, και όχι από τη Μεγαλόχαρη στην Τήνο.

Το συνεργείο της ΕΡΤ πήγε στη Χώρα της Τήνου από την Κυριακή 14 Αυγούστου για να οργανωθεί η τηλεοπτική κάλυψη. Το πρωί της Δευτέρας τίποτα δεν προμήνυε ό,τι θα ακολουθούσε. Στο control room του ΣΚΑΪ ήταν σίγουροι πως θα μπορούσαν να πάρουν την εικόνα από τον δορυφόρο που χρησιμοποιούσε η ΕΡΤ. Ο ΣΚΑΪ είχε, άλλωστε, προαναγγείλει την κάλυψη της Ιερής Λειτουργίας, αλλά ο αριθμός των ανθρώπων που έστειλε στο νησί δεν έδειχνε πως θα μπορούσε να την κάνει μόνος του. Και ξαφνικά προκλήθηκε πανικός. Η ΕΡΤ ξεκίνησε την παραγωγή και τη ζωντανή μετάδοση του σήματος μέσα από την εκκλησία της Μεγαλόχαρης, αλλά το σήμα στον δορυφόρο ήταν κωδικοποιημένο.

Αυτό σήμαινε πως ο ΣΚΑΪ δεν μπορούσε να κατεβάσει την εικόνα και απλώς να προσθέσει το λογότυπό του και έπρεπε να βρει άλλο τρόπο. Πέρασαν περίπου 20 λεπτά και ο ΣΚΑΪ δεν είχε ξεκινήσει ακόμη τη μετάδοση.

Και τότε ελήφθη η απόφαση να γίνει η κλοπή της εικόνας από τον «αέρα» της ΕΡΤ.

Δηλαδή, ο ΣΚΑΪ να αναμεταδίδει την εικόνα της δημόσιας τηλεόρασης, με μερική απώλεια στην ποιότητα του σήματος, βάζοντας πάνω στο λογότυπο της ΕΡΤ το δικό του. Η ενέργεια δεν πέρασε απαρατήρητη και έτσι ξεκίνησε το παιχνίδι της «γάτας με το ποντίκι». Αρχισαν να μετακινούν το λογότυπο της ΕΡΤ από αριστερά στα δεξιά, χωρίς να προλαβαίνει το control room του ΣΚΑΪ να αντιδράσει.

Ο ΣΚΑΪ εμφανίστηκε, όπως προκύπτει και από τη φωτογραφία που έβγαλαν οι τεχνικοί της ΕΡΤ, να παίζει με δύο λογότυπα πάνω στην κλεμμένη εικόνα. Με το δικό του στα αριστερά και της ΕΡΤ στα δεξιά.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!