Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Τηλεοπτικές άδειες: Πώς χάλασε το «προξενιό» Κοντομηνά – Βγενόπουλου!

Στη μάχη για μία από τις νέες τηλεοπτικές άδειες επιχείρησε να μπει τελευταία, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, και ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος, χρησιμοποιώντας ως «πολιορκητικό κριό» τον… Λάκη Λαζόπουλο. Με βάση απολύτως αξιόπιστες πηγές του «S», ο γνωστός επιχειρηματίας θέλησε να συμμετάσχει σε σχήμα μαζί με τον Δημήτρη Κοντομηνά του Alpha. Μάλιστα, εξέφρασε την πρόθεση να μπει από τώρα στο μετοχικό σχήμα του καναλιού της Κάντζας, πριν ξεκινήσει η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων για άδεια. Ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος διατηρεί μια πολύ στενή σχέση με τον ιδιοκτήτη του Alpha και είναι ένα από τα δυνατότερα «χαρτιά» του τηλεοπτικού σταθμού, πράγματι μετέφερε την πρόταση στον κ. Κοντομηνά.

Ωστόσο, η πληροφορία για την ενδεχόμενη δημιουργία ενός τέτοιου σχήματος με τη συμμετοχή του κ. Βγενόπουλου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει μια σειρά θεμάτων αντιπαρατιθέμενος με τη Δικαιοσύνη, αλλά και την κυβέρνηση, δεν θα μπορούσε να μείνει κρυφή από το Μαξίμου. Οπως ήταν αναμενόμενο, στο πρωθυπουργικό μέγαρο δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι το ενδιαφέρον του ισχυρού άνδρα της MIG στα τηλεοπτικά δρώμενα. Η αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης υπήρξε άμεση και τα μηνύματα ήταν περισσότερο από σαφή.

Ετσι, η πρόταση Βγενόπουλου δεν προχώρησε και η πιθανότητα δημιουργίας σχήματος με τον Δ. Κοντομηνά ενόψει της διεκδίκησης τηλεοπτικών αδειών «ναυάγησε» πριν καν αρχίσει να συζητείται. Μάλιστα, οι κακές γλώσσες λένε πως η τελευταία εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου, ο οποίος για πρώτη φορά ήταν τόσο επιθετικός απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, μπορεί και να μην ήταν άσχετη. Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ισχυρός άνδρας του Alpha δείχνει αποφασισμένος να μπει δυνατά στη διεκδίκηση μίας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του επισημαίνει ότι το κανάλι της Κάντζας είναι ο μόνος τηλεοπτικός σταθμός που το 2015 κατέγραψε κερδοφορία, ενώ διαθέτει σχεδόν μηδενικό δανεισμό. Τα παραπάνω, σε θεωρητικό επίπεδο, του δίνουν προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού. Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο κ. Κοντομηνάς σχεδιάζει να διεκδικήσει μόνος του τηλεοπτική συχνότητα. Στο μεταξύ, όμως, κυκλοφορεί έντονα η πληροφορία που τον θέλει να έχει δεχτεί (εκ νέου) κρούση από τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος δείχνει να επανεξετάζει τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό.

Οι δύο άνδρες, με τη μεσολάβηση του εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη, είχαν κουβεντιάσει και κατά το παρελθόν το ενδεχόμενο της εταιρικής συνεργασίας, κάτι που δεν έγινε. Εσχάτως, ο κ. Σαββίδης επανήλθε. Οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο αναφέρουν ότι καθοριστικό ρόλο προκειμένου να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος επαφών ανάμεσα στους δύο επιχειρηματίες έχει παίξει ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., Πάνος Καμμένος, ο οποίος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις τόσο το αφεντικό του Alpha όσο και με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ.

Πάντως, στην κυβέρνηση αντιμετωπίζουν θετικά μια τέτοια εξέλιξη, αφού πιστεύουν ότι πρόκειται για τη διαμόρφωση ενός υγιούς επιχειρηματικού σχήματος.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!