Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Γιώργος Λιάγκας για Eurovision: «Δεν μιλάμε για επιτυχημένη ή αποτυχημένη εκπροσώπηση, αλλά για…»

«Πολύς λόγος έγινε και φέτος, για την Eurovision. Μόνο που αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν διαφορετικά, μια και πρώτη φορά το Ελληνικό τραγούδι δεν κατάφερε να περάσει καν στον τελικό. Άρα δεν μιλάμε για επιτυχημένη ή αποτυχημένη εκπροσώπηση, αλλά για ένα ναυάγιο.

Είναι απόλυτα θεμιτό να μη σου αρέσει ο διαγωνισμός και να τον θεωρείς ευτελή και πανηγύρι. Και μπορεί έτσι και να είναι. Από τη στιγμή, όμως, που πας, ε το κάνεις καλά για πολλούς και διάφορους λόγους. Κατ’ αρχήν γιατί κανείς δεν μπαίνει να αγωνιστεί για να χάσει, εκτός κι αν είναι ηλίθιος. Γιατί μέσα στην κρίση και όταν όλη η Ευρώπη σε ψιλοβρίζει, έχεις την ευκαιρία να γίνεις συμπαθής. Και γιατί στο τέλος-τέλος σου δίνεται μια δυνατότητα προβολής, που εσύ από διαφήμιση την κανεις δυσφήμηση.

Δε θα μείνω στον αν το συγκρότημα ήταν καλό, αν το τραγούδι πέρναγε το μήνυμα, αν τιμάς τους Ποντίους κάνοντας μια ανεπιτυχή μίξη ποντιακού ρυθμού με ραπ, αν ήταν σωστή η σκηνοθεσία και όλα τα άλλα. Ας μιλήσουμε σοβαρά και με αριθμούς.

Το μόνο πρόγραμμα που έφερνε μεγάλες κερδοφορίες στη κρατική τηλεόραση ήταν η Eurovision. Περισσότερα έσοδα και από τις μεγάλες αθλητικές μεταδόσεις. Η πιο επιτυχημένη οικονομικά χρονιά μας ήταν η εβδόμη θέση του Σάκη στη Μόσχα. Τότε είχαμε δώσει χοντρικά κανένα 800αρι χιλιάδες και είχαμε εισπράξει γύρω στα 2,5 εκατομμύρια. Δεν το λες κι άσχημο.

Στην Ελλάδα της κρίσης , χαλάς κανένα 200αρι χιλιάδες, αποκλείεσαι από τον τελικό, κάνεις μικρή τηλεθέαση αφού δεν υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον και μαζεύεις πολύ λιγότερη διαφήμιση. Βάλτε κάτω και συγκρίνετε.  Εκτός αν οι αριστερές ιδεοληψίες της σοβαροφάνειας δεν μας αφήνουν να δούμε το προφανές. Γιατί αν θες και ξέρεις, υπάρχουν λύσεις. Βλέπε τους Έλληνες πίσω από το τραγούδι της Ρωσίας. Και μην πει κανείς ότι είναι ακριβοί, γιατί απ’ ότι γνωρίζω ποτέ δεν ρωτήθηκαν.

Αν θα υπάρξουν ευθύνες κι αν θα κριθεί κάποιος από τη ΕΡΤ για τις επιλογές του; Το άλλο με τον Τοτό καλύτερα…

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!