Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Νοσταλγία… alert: Στην τελική ευθεία τα «Τετράγωνα των Αστέρων»

Σενάρια για την επαναφορά το τηλεοπτικού format «Τα Τετράγωνα των Αστέρων» 44 χρόνια μετά!

Εμπρός προς τα… πίσω έλεγε ένας από τους πλέον χαρακτηριστικούς τηλεοπτικούς ήρωες και όπως φαίνεται το «δόγμα» ασπάζεται και η ΕΡΤ η οποία απεργάζεται την επαναφορά του τηλεοπτικού format, «Τα Τετράγωνα των Αστέρων»!

Σίγουρα πολλοί από τους αναγνώστες αυτού του κειμένου, ενδεχομένως να μην έχουν την παραμικρή ιδέα για το περί τίνος πρόκειται, ωστόσο οι παλαιότεροι θα θυμούνται την εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης, με την λαμπερή Μαρία Αλιφέρη.

«Τα Τετράγωνα των Αστέρων» έπαιξαν στην ελληνική TV το 1980, πριν καλά καλά δηλαδή ξεκινήσει η επανάσταση των ιδιωτικών καναλιών. Το format ήταν η μεταφορά στην ελληνική τηλεόραση του δημοφιλούς Αμερικανικού τηλεπαιχνιδιού «The Hollywood Squares» (1965-1980).

Στην ελληνική έκδοση η Μαρία Αλιφέρη, εκτός από υπεύθυνη για την παρουσίαση, έγραφε και τα κείμενα. Κάθε εκπομπή φιλοξενούσε 2 παίκτες (ή ομάδες παικτών) και 9 καλεσμένους («Αστέρια») που εναλλάσσονταν σε κάθε εκπομπή.

Οι παίκτες επέλεγαν τα Αστέρια στα οποία η Μαρία Αλιφέρη θα έκανε τις ερωτήσεις και έπειτα οι παίκτες καλούνταν να διακρίνουν αν τα Αστέρια απαντούσαν ειλικρινά ή αν προσπαθούσαν να τους παραπλανήσουν.

Αμέτρητοι ηθοποιοί, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι, σκηνοθέτες, συνθέτες, χορευτές, συγγραφείς, τηλεπαρουσιαστές και ποδοσφαιριστές εμφανίστηκαν στα «Τετράγωνα» ως καλεσμένοι («Αστέρια»).

Το παιχνίδι επέστρεψε το 2003 στο Mega με παρουσιαστή τον Γιώργο Μαρίνο χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία.

Κατά τα φαινόμενα και σύμφωνα με πληροφορίες, η Σμαράγδα Καρύδη είναι η τελική επιλογή της ΕΡΤ για την παρουσίαση του θρυλικού τηλεπαιχνιδιού «Τα Τετράγωνα των Αστέρων». Αυτό προέκυψε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου. Και η ίδια φέρεται να είναι πολύ θετική και το πιθανότερο είναι πως θα αποδεχθεί την πρόταση.

Στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι πρόβες και μετά τα γυρίσματα. Το πρότζεκτ πηγαίνει για το δεύτερο μισό της τηλεοπτικής σεζόν σε prime time ζώνη του Σαββατοκύριακου στο Πρώτο Κανάλι. Ο Θανάσης Αλευράς είχε κάνει δοκιμαστικό, είχε αφήσει καλές εντυπώσεις αλλά τελικά έμεινε εκτός.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!