Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Mega: Ιστορική τηλεθέαση για τον ευρωπαϊκό θρίαμβο του Ολυμιακού

Με το ασύλληπτο 58% στο δυναμικό κοινό 18-54, ο ευρωπαϊκός θρίαμβος του Ολυμπιακού στο UEFA Europa Conference League που μεταδόθηκε ζωντανά από το MEGA, κατέρριψε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης.

Το MEGA «χάρισε» στους φιλάθλους τη βραδιά που άλλαξε το ελληνικό ποδόσφαιρο και εκείνοι ανταποκρίθηκαν εκτοξεύοντας την τηλεθέαση σε άνευ προηγουμένου επιδόσεις.

Αναλυτικά η τηλεθέαση

Η πρώτη κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου από ελληνική ομάδα έσπασε τα κοντέρ τηλεθέασης σημειώνοντας 58% στο δυναμικό κοινό και 56,6% στο γενικό σύνολο. Κατά τη διάρκεια της απονομής του βαρύτιμου κυπέλλου, η τηλεθέαση χτύπησε «κόκκινο» και έφτασε το 63,9% στο σύνολο του κοινού. Μάλιστα, τη στιγμή του γκολ του Ελ Κααμπί η τηλεθέαση εκτινάχθηκε στο 74,1% στο δυναμικό κοινό 18-54.  Σε επιμέρους ανδρικό κοινό, άγγιξε το αστρονομικό 82,2%! 

Οι τηλεθεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στην ελεύθερη τηλεόραση την θρυλική βραδιά για την ομάδα του Πειραιά σε περιγραφή του Κώστα Βερνίκου και του Αντώνη Κατσαρού. Η κάλυψη του ματς απογειώθηκε στους 3.371.000 τηλεθεατές.

Σύσσωμη η φίλαθλη Ελλάδα συντονίστηκε από νωρίς στο MEGA. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ» με όλο το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο του MEGA μετέδιδε λεπτό προς λεπτό όσα συνέβαιναν εντός και εκτός γηπέδου πριν τη σέντρα. 

Στις 21:00 ακριβώς, ο παρουσιαστής των ειδικών εκπομπών του MEGA και συντονιστής όλης της παραγωγής, Παναγιώτης Περπερίδης έδωσε τον παλμό της βραδιάς λίγο πριν την τελετή έναρξης του UEFA Europa Conference League. Στο ρεπορτάζ του αγώνα ο Νίκος Κώτσης και ο Γιώργος Νοικοκύρης. Στο στούντιο της Νέας Φιλαδέλφειας, ο Γιώργος Χελάκης, ο Αντώνης Καρπετόπουλος και ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος. Στην αρχισυνταξία της παραγωγής ο Γιώργος Μαζιάς, ο Δημοσθένης Μπουλούκος και ο Βιδιάνος Ρούσσος

Μετά την απονομή, στη μεγάλη ενημερωτική εκπομπή του MEGA που παρουσίασε ο Παναγιώτης Περπερίδης, μαζί με τους αθλητικούς συντάκτες, οι δημοσιογράφοι Γιάννης Χαραμίδης, Μαρίνος Αλειφέρης, Μάριος Κωνσταντινίδης, Μάνια Αλιβιζάτου, Γιώργος Παππάς, Παναγιώτης Φωτεινός, Βελίκα Καραβάλτσιου,  Θέμης Σωτηρόπουλος μετέφεραν ζωντανά τους ξέφρενους πανηγυρισμούς των φιλάθλων που πλημμύρισαν τον Πειραιά αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα σε ένα «ερυθρόλευκο» ποτάμι που παρέμεινε στους δρόμους μέχρι το πρωί. Πρόκειται για μια σπάνια τηλεοπτική κάλυψη υψηλών προδιαγραφών, στην οποία πραγματοποιήθηκαν πάνω από 30 ζωντανές συνδέσεις με διαφορετικά σημεία της ελληνικής επικράτειας. Το MEGA βρέθηκε μεταξύ άλλων στο Ηράκλειο, την Πάτρα, τον Βόλο, τα Χανιά, τη Μυτιλήνη, το Αγρίνιο, τη Σύρο, τη Ναύπακτο.

Η μετάδοση των πανηγυρισμών από όλη τη χώρα κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών και σημείωσε ποσοστό 53,6% στο δυναμικό κοινό 18-54 και 50,2% στο γενικό σύνολο. 

Το MEGA, μετά την κάλυψη και αυτής της ιστορικής αθλητικής βραδιάς, παγιώνεται στη συνείδηση των φιλάθλων ως σημείο αναφοράς για κάθε μεγάλο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό ραντεβού. Επόμενος σταθμός, το Σάββατο 1η Ιουνίου στις 22:00 με τον τελικό του UEFA Champions League ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Γουέμπλεϊ».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!