Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ο Γιώργος Λιάγκας προς τον Αρχιεπίσκοπο: “Εσείς είστε οι άνθρωποι που εκφράζετε τον λόγο αγάπης του Χριστού;”

Ο Γιώργος Λιάγκας από τον αέρα της εκπομπής του Πρωινό, θέλησε να στείλει ένα μήνυμα με αποδέκτη τον Αρχιεπίσκοπο

Ξέσπασε στον αέρα της εκπομπής του ο παρουσιαστής, με αφορμή το περιστατικό ότι ιερείς έφυγαν από το μνημόσυνο της μητέρας του πρώην υπουργού Κώστα Κατσαφάδου, ο οποίος είχε υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο μεταξύ ομοφύλων.

Το ξέσπασμα του Γιώργου Λιάγκα

Ο Γιώργος Λιάγκας ανέφερε αρχικά: «Βγαίνει η Εκκλησία, που δεν είναι δουλειά της να δικάζει αλλά να ενώνει, να αγαπάει τον κόσμο, η αγάπη ενώνει, δεν δικάζει. Ουσιαστικά, με τα λεγόμενά της και τις πράξεις της διχάζει τον κόσμο. Έχει πεθάνει η μάνα μου και πάω να την θάψω και να τη διαβάσω και αρνείται, επειδή είμαι βουλευτής και ψήφισα υπέρ του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια και με τιμωρεί η Εκκλησία σαν Ιερά Εξέταση. Ο Χριστός αγαπάει δεν τιμωρεί. Βασανιστήρια κάνουμε; Με τιμωρεί η Εκκλησία και μου λέει «δεν σου διαβάζω ρε τη μάνα που πέθανε».

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Λιάγκας ανέβασε τους τόνους και είπε: «Απρέπεια, αν μου επιτρέπετε και το δικό μου σχόλιο. Δεν μπορεί η Εκκλησία να βεβηλώνει τη μνήμη ενός νεκρού. Να θες να μνημονεύσεις, να κάνεις ένα τρισάγιο ενός νεκρού στη μανούλα σου που πέθανε και να λέει ο παπάς «ψήφισες το νομοσχέδιο, δε σου διαβάζω τη νεκρή μάνα». Σοβαρά τώρα Αρχιεπίσκοπέ μου, Σεβασμιότατε, Μακαριότατε, όλα αυτά τα αποδέχεστε; Όλα αυτά αποτελούν την επίσημη θέση της Εκκλησίας; Να μη διαβάζετε τους γονείς των νεκρών ανθρώπων που ψήφισαν το νομοσχέδιο;

Εσείς είστε οι άνθρωποι εδώ δηλαδή που εκφράζετε τον λόγο αγάπης του Χριστού; Χριστιανοί Ορθόδοξοι είμαστε όλοι. Τι κάνετε; Διχάζετε τον κόσμο; Τιμωρείτε τον κόσμο και δεν διαβάζετε τους νεκρούς γονείς τους; Πραγματικά είστε περήφανος για τη στάση αυτή; Διώχνετε τον κόσμο από την Εκκλησία».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!