Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Λούλης για Famagusta: “Χρειάζεται μια τέτοια δουλειά για να μην ξεχνάμε”

Καλεσμένος της εκπομπής «Πάμε Δανάη», βρέθηκε ο ηθοποιός Χρήστος Λούλης, λίγο πριν κάνει πρεμιέρα στο MEGA, η νέα μεγάλη παραγωγή, Famagusta, στην οποία και πρωταγωνιστεί.

Συζητώντας για τη σειρά που εμπνέεται από τα τραγικά γεγονότα της Κύπρου, ο ηθοποιός στάθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της παραγωγής και την συναισθηματική φόρτιση των συντελεστών. «Το κέντρο της προσοχής και το κέντρο της δουλειάς μας θα είμαστε εμείς και τα λόγια που λέμε. Αυτό που κάνει τη διαφορά, είναι ότι ο ηθοποιός δεν νιώθει ο τελευταίος τροχός της αμάξης, νιώθει το επίκεντρο» είπε.

Ο κ. Λούλης συνέχισε λέγοντας: «Αυτό που τη διαφοροποιεί είναι ότι οι δημιουργοί της και σε δεύτερο βαθμό εγώ, επειδή έχω μια σχέση με την Κύπρο, η Έμιλι είναι από την Κύπρο, ο πατέρας της ήταν πρόσφυγας από την περιοχή της Αμμοχώστου, έχουν μια συναισθηματική σχέση». Επιπλέον, συνέχισε: «Κι επειδή το συνεργείο είναι Κύπριοι και οι πιο πολλοί ηθοποιοί, αυτό έχει δώσει μια πολύ μεγάλη πόρωση, από όλους».

Ο πρωταγωνιστής του Famagusta περιέγραψε τον ρόλο στη σειρά που υποδύεται: «Εγώ κάνω έναν δημοσιογράφο που έρχομαι να κάνω ένα ντοκιμαντέρ για την εισβολή και μιλάω με ανθρώπους που έχουν μαρτυρίες από τον πόλεμο. Οι ιστορίες είναι αληθινές, έχουν δώσει οι άνθρωποι την άδειά τους. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κάθεσαι και να ακούς και να συγκλονίζεσαι».

Αναφερόμενος στη φύση των γεγονότων της Κύπρου, ο Χρήστος Λούλης είπε: «Μιλώντας για ένα γεγονός που ήταν πριν από 50 χρόνια, σκεπτόμενοι ότι η Γάζα είναι μακριά, η Ουκρανία είναι μακριά κι όμως πριν από 50 χρόνια έγινε στους Έλληνες αυτό, Έλληνες το έπαθαν».

Ο ηθοποιός αποκάλυψε πως έχει γίνει συχνά αποδέκτης μαρτυριών από το καλοκαίρι του ’74. «Εγώ με την Κύπρο έχω σχέση, γνωρίζω πολλούς ανθρώπους. Μου έχουν αφηγηθεί πράγματα, άλλος πολλά, άλλος λιγότερα, αλλά είναι όλα συγκλονιστικά» είπε. «Δεν πιστεύεις ότι μπορεί ένας άνθρωπος να συνεχίσει να ζει μετά από όλα αυτά που έχει ζήσει. Χρειάζεται που και πού μια τέτοια δουλειά για να μην ξεχνάς τελείως» πρόσθεσε.

«Μιλάμε για ένα νησί, λίγο μεγαλύτερο από την Κρήτη που χωρίστηκε στη μέση. Μια μικρή κοινωνία, ακόμη και πρόσφυγας να μην είσαι εκεί μέσα, το ζεις, το νιώθεις το ανοιχτό τραύμα» πρόσθεσε ο ίδιος για τα γεγονότα της Κύπρου και αποκάλυψε πως έχει ανατριχιάσει παρακολουθώντας σκηνές από τη σειρά Famagusta.




Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!