Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Σοκάρει η ομοιότητα του Βαλτινού με τον Μακάριο – Στη δημοσιότητα οι πρώτες φωτογραφίες από το “Famagusta” του Mega

Λίγο πριν από την πρεμιέρα της νέας μεγάλης δραματικής σειράς του Mega, «Famagusta», την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 21.00, λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν τα υψηλά -κινηματογραφικού επιπέδου- standards της παραγωγής, που φέρει την υπογραφή του τριδύμου των επιτυχιών Αντρέα Γεωργίου, Βάνας Δημητρίου, Κούλλη Νικολάου και αποτυπώνει πιστά τα όσα τραγικά συνέβησαν το 1974 στην Κύπρο με την εισβολή του «Αττίλα».

Το ρεπορτάζ

Ο Γρηγόρης Βαλτινός βρέθηκε στην Κύπρο τη Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Ιανουαρίου προκειμένου να πραγματοποιήσει τα πρώτα γυρίσματα στον εμβληματικό ρόλο του Αρχιεπισκόπου Μακάριου. Μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε στην Αρχιεπισκοπή, στο γραφείο όπου εργαζόταν ο ίδιος ο Μακάριος, όπως αποτυπώνεται στην αποκλειστική φωτογραφία που εξασφάλισε η «ON time». Η δεύτερη εικόνα είναι από την ανάρτηση του Αντρέα Γεωργίου στο Instagram. Η μεταμόρφωση του Γρηγόρη Βαλτινού πραγματικά προκαλεί δέος, καθώς η ομοιότητά του με το μακαριστό Εθνάρχη της Κύπρου είναι εντυπωσιακή!

Η σειρά «Famagusta» αποτυπώνει την ανθρώπινη τραγωδία και τον ανείπωτο πόνο που βίωσε ένας ολόκληρος λαός πριν από πενήντα χρόνια στην Κύπρο. 14 Αυγούστου 1974: Ο χρόνος «παγώνει» για πάντα στην Αμμόχωστο, που θάβει περισσότερους από 3.000 Ελληνοκυπρίους. Η Τουρκία με τη δεύτερη επιχείρηση, «Αττίλας ΙΙ», καταλαμβάνει το 36,2% του νησιού και εκτοπίζει 120.000 Κύπριους – ακόμη 20.000 παρέμειναν εγκλωβισμένοι. Πενήντα χρόνια μετά, η Αμμόχωστος, η «πόλη-φάντασμα» όπως αποκαλείται το πάλαι ποτέ κυπριακό θέρετρο, αποτελεί ανοιχτή πληγή που φέρνει στο νου χιλιάδες ανθρώπινες ιστορίες ενός τόπου που αναγκάστηκε να μετοικήσει, αλλά δεν ξέχασε ποτέ!

Οι μαρτυρικές στιγμές της Κύπρου κατά την τουρκική εισβολή αποτυπώνονται στα 24 επεισόδια του «Famagusta», στη διάρκεια των οποίων ιστορικά γεγονότα κι εμβληματικές προσωπικότητες του νησιού ζωντανεύουν στη μικρή οθόνη. 

Ως γνωστόν, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, τον οποίο υποδύεται ο εξαιρετικός ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός, ήταν προκαθήμενος της αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου και Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πνευματικός άνθρωπος, μαχητής υπέρ των συμφερόντων του λαού του και ο πιο προβεβλημένος ηγέτης του ελληνισμού στη νεότερη και σύγχρονη εποχή. Υπήρξε προσωπικότητα εγνωσμένης αξίας σε Ευρώπη και Αμερική. Η προσπάθεια ανατροπής του πυροδότησε την καταστροφική εισβολή στην Κύπρο το καλοκαίρι του ’74. Μανιώδης καπνιστής, πάθος που επέσπευσε το θάνατό του.

Του Αλέξη Μίχα 

Δημοσιεύθηκε στην έντυπη OnTime 10/1

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!