Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Χρήστος Λούλης για Famagusta: “Νιώθω ότι αυτή η σειρά φιλοδοξεί να κρατήσει μια μνήμη ζωντανή”

Στον καναπέ της εκπομπής «Ελένη» με την Ελένη Μενεγάκη κάθισε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Χρήστος Λούλης και μίλησε για την επικείμενη σειρά του MEGA, Famagusta.

Σε ερώτηση της Ελένης Μενεγάκη για τη σειρά και τους λόγους που ώθησαν τον Χρήστο Λούλη να πει το «ναι» στον ρόλο

Ο Χρήστος Λούλης είπε: «Μου είπαν ο Αντρέας Γεωργίου και ο Κούλλης Νικολάου ότι αυτό θα βγει το ’24 που είναι 50 χρόνια από την εισβολή, “είναι κάτι πολύ δικό μας, αφορά το σπίτι μας, την πατρίδα μας, τις οικογένειές μας, είναι κάτι πολύ προσωπικό, μας πονάει πολύ, θέλουμε να το προσέξουμε πολύ”» είπε αρχικά, για να προσθέσει: «Όταν νιώθεις ότι ο άλλος έχει ήδη βάλει μέσα ένα πολύ μεγάλο μέρος της καρδιάς του, δεν μπορεί παρά να σε ιντριγκάρει».

Χρήστος Λούλης για την πλοκή της σειράς

Περιγράφοντας περισσότερα για την πλοκή της σειράς, ο Χρήστος Λούλης σημείωσε: «Είναι η ιστορία μιας οικογένειας πριν καν την εισβολή, πάνε μπρος-πίσω, βλέπουμε πώς είναι τώρα, βλέπουμε πώς ήταν τότε» αναφέρει. Όσο για τον δικό του ρόλο, αναφέρει: «Πηγαίνω στην Κύπρο για να κάνω ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με την εισβολή… ο ρόλος μου είναι ένας Έλληνας μεγαλωμένος στο Λονδίνο και τον πονάει αυτό το πράγμα».

Με γυρίσματα στην Κύπρο, την Αθήνα και το Λονδίνο, η σειρά «Famagusta» ξετυλίγει την ιστορία ενός μαχητικού δημοσιογράφου (Χρήστος Λούλης) από την Αγγλία που ταξιδεύει στην Κύπρο για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ με αφορμή τα 50 χρόνια από την επέτειο της τουρκικής εισβολής. Εκείνο που αγνοεί είναι πως τον ταραγμένο Ιούλιο του 1974, βρέφος ακόμη, αποχωρίστηκε στην Αμμόχωστο την πραγματική του μητέρα και μια οικογένεια, που δεν τον ξέχασε ποτέ.

Μιλώντας για τα τραυματικά γεγονότα της εισβολής, ο Χρήστος Λούλης παρατηρεί πως η σειρά αποτυπώνει τον τρόπο που μεταβάλλεται η μνήμη των ανθρώπων. «Μπορεί να αλλάξει χρώμα μια μνήμη, να αλλάξει σχήμα» λέει. «Νιώθω ότι αυτή η σειρά φιλοδοξεί να κρατήσει μια μνήμη ζωντανή. Για να μην χαθεί η μνήμη του λαού του νησιού, είτε είναι Έλληνες, είτε είναι Τούρκοι. Να μην χαθεί η μνήμη για να μην ξαναγίνει» εξηγεί, ο Χρήστος Λούλης.

Ο ηθοποιός Χρήστος Λούλης αποκάλυψε πως το crew θα ξεκινήσει γυρίσματα την άλλη βδομάδα στο Λονδίνο, ενώ όπως σημειώνει «το πρώτο υλικό που έχω δει είναι πάρα πολύ ωραίο».




Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!