Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Tlive: Στο στόχαστρο της εφορίας οι influencers – Πρόστιμο μαμούθ 270,000 ευρώ σε πασίγνωστη Ελληνίδα

Στο στόχαστρο του υπουργείου Ανάπτυξης και των φορολογικών αρχών της ΑΑΔΕ έχουν μπει οι influencers, με την εφορία να «ξεσκονίζει» μία σειρά από πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως Facebook, Instagram και TikTok.

270 χιλιάδες ευρώ παραδέχτηκε ότι φοροδιέφευγε πασίγνωστη Ελληνίδα influencer που πιάστηκε το καλοκαίρι στη φάκα της ΑΑΔΕ. Μάλιστα η ίδια παραδέχτηκε το σφάλμα της, όπως έκανε γνωστό ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής .

«Είχαμε και περίπτωση influencer που υπέβαλε κιόλας δηλώσεις συμμόρφωσης. Έκανε δήλωση με την οποία συμφώνησε με το αποτέλεσμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πιτσιλής στα Παραπολιτικά.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που χρησιμοποιούν την δημοτικότητα τους για να πλουτίσουν φοροδιαφεύγοντας. Η περίπτωση της γνωστής Ελληνίδας, αλλά και άλλες αντίστοιχες έχουν οδηγήσει το Υπουργείο Ανάπτυξης στον έλεγχο των εμπορικών πρακτικών που χρησιμοποιούν οι influencers στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προωθούν προϊόντα και αναλόγως με τη δημοτικότητά τους, τον αριθμό των ακολούθων τους, τον τρόπο με τον οποίο συνεργάζονται με τις εταιρείες μπορούν να έχουν σημαντικά έσοδα.

Οι Έλληνες του instagram

Αν και οι γυναίκες θεωρούνται το πιο εμπορικό κοινό, η τριάδα των πιο δημοφιλών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει μόνο άνδρες. Στην κορυφή της λίστας των Ελλήνων με τη μεγαλύτερη επίδραση δε θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο λογαριασμός του στο instagram μετρά 15,9 εκατομμύρια ακολούθους.

Ο Έλληνας μηχανικός, επιχειρηματίας και δημιουργός του πιο γρήγορου αυτοκινήτου στον κόσμου Σπύρος Πανόπουλος ακολουθείται στο instagram από 2,6 εκατομμύρια χρήστες.

Η πρώτη τριάδα συμπληρώνεται με τον ποδοσφαιριστή Κώστα Τσιμίκα. Ο αμυντικός της Λίβερπουλ μετρά 2,1 εκατομμύρια ακολούθους.

Από τους πιο δημοφιλείς λογαριασμούς διατηρεί ο πρώτος Έλληνας Master Chef. Ο Άκης Πετρετζίκης μετρά 1,8 εκατομμύρια ακολούθους.

Βασίλισσα στην τηλεόραση αλλά και στο instagram η Ελένη Μενεγάκη που είναι η Ελληνίδα με τους περισσότερους ακόλουθους. 1,3 εκατομμύρια χρήστες παρακολουθούν της αναρτήσεις της στο Instagram. Ίδιο αριθμό ακολούθων έχει και η συνονόμματή της Ελένη Φουρέιρα, την οποία ακολουθούν επίσης 1,3 εκατομμύρια χρήστες.

Τη λίστα συμπληρώνουν ο σεναριογράφος και ηθοποιός Αντρέας Γεωργίου, η Ιωάννα Τούνη, ο Αλέξανδρος Κοψιάλης και η ηθοποιός και επιχειρηματίας Αθήνα Οικονομάκου.

Στο στούντιο του T-live βρέθηκε ο κ. Σπύρος Σταυρούλιας, λογιστής και πρόεδρος της επιτροπής λογιστών.




Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!