Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Eurovision: Επιστροφή έκπληξη έπειτα από 13 χρόνια – Ποια χώρα επιστρέφει;

Μπορεί να βρισκόμαστε αρκετούς μήνες μακριά πριν τα φώτα του 68ου διαγωνισμού της Eurovision ανάψουν στο Μάλμε της Σουηδίας, αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι προεργασίες στα επιτελεία των χωρών δεν έχουν ξεκινήσει.

Μετά τη δεύτερη νίκη της Loreen για τα σουηδικά χρώματα, η διοργάνωση ανηφορίζει και πάλι για τη Σκανδιναβία και όπως έχει γίνει γνωστό θα πραγματοποιηθεί στις 7 (Α’ Ημιτελικός), 9 (Β’ Ημιτελικός) και 11 Μαΐου (Μεγάλος Τελικός).

Μέχρι και αυτή την ώρα, 26 είναι οι χώρες που έχουν ήδη δηλώσει επίσημα τη συμμετοχή τους και θα δώσουν το παρών στη σκηνή της Eurovision τον Μάιο του 2024, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Μάλιστα, κάποιες από αυτές (Φινλανδία, Ισλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία και Ισπανία) έχουν ορίσει και τις ημερομηνίες για τους εθνικούς τους τελικούς, με την επιστροφή του Λουξεμβούργου στον διαγωνισμό έπειτα από 31 ολόκληρα χρόνια να ξεχωρίζει.

Στον αντίποδα, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Λιχτενστάιν και Σλοβακία ανακοίνωσαν με επίσημα δελτία Τύπου την απουσία τους από τη Eurovision για ακόμη μία χρονιά, ενώ θεωρείται αυτονόητο πως Ρωσία και Λευκορωσία παραμένουν εκτός, μετά και τη διαγραφή τους από την EBU.

Ωστόσο, η κρατική ραδιοτηλεόραση της Σλοβακίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στη μουσική διοργάνωση το 2025, εάν πρώτα ξεπεραστούν οι οικονομικές δυσκολίες που την κρατούν απούσα τα τελευταία 12 χρόνια.

Με δήλωσή της στην ιστοσελίδα Eurofestivales, η υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του RTVS, Zuzana Vicelova, αποκάλυψε πως ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας σκέφτεται να επιστρέψει στη Eurovision το 2025, θέση που φαίνεται να επικροτεί και ο νέος Γενικός Διευθυντής του σταθμού, Luboš Macha.

H τελευταία συμμετοχή της Σλοβακίας στον διαγωνισμό ήταν το 2012, όταν ο Max Jason Mai τερμάτισε τελευταίος στον δεύτερο ημιτελικό με το τραγούδι «Don’t Close Your Eyes».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!