Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Αναδειξέ το: Αφιέρωμα στον πολιτισμό και στην τέχνη

Ανανεωμένη, ενημερωμένη, ψυχαγωγική και με πλούσιο περιεχόμενο επιστρέφει και σήμερα βράδυ Τρίτης, στις 21.00 η παρέα του «Ανάδειξέ το» στο SBC!

Το άνοιγμα της αποψινής εκπομπής «Ανάδειξέ το» προμηνύει και την συνέχεια. Με πρώτο καλεσμένο της εκπομπής, τον Συγγραφέα, Ιστορικό Τέχνης & Εικαστικό, κ. Λεόντιο Πετμεζά οδηγούμαστε απευθείας στα μονοπάτια της τέχνης και της καλλιτεχνικής έκφρασης. Ο ίδιος, με χρόνια σπουδών στις Πολιτικές Επιστήμες και την Ιστορία της Τέχνης, αλλά και ως μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Σκούμπι», μιλά στην Άννα Νικολαΐδη  για την πορεία εξέλιξής του, τις τιμητικές του διακρίσεις, καθώς και τα θεατρικά έργα που έχει γράψει κι έχει συμμετάσχει.

Επόμενη φιλοξενούμενη της εκπομπής, η Καθηγήτρια και Δ/ντρια του Κέντρου Ελληνισμού Πολιτισμού, κ. Ιφιγένεια Γεωργιάδου. Μαζί με την Άννα Νικολαΐδη συζητούν κι αναλύουν την πολύτιμη πολιτιστική δράση  του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού.

Στο επόμενο μέρος της εκπομπής, η Άννα Νικολαΐδη καλωσορίζει κοντά της τον Εικαστικό, κ. Mike Τζαμαλή. Μαζί ξεκινούν μία ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από το εικαστικό του έργο, με αξιοσημείωτη την αναφορά στην 1η θέση που κατέκτησε στον 1ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Τέχνης (Ιαν. 2016), καθώς και στην επικείμενη έκθεσή του.

 

Ενδιαφέρουσα και η συνέχεια, με καλεσμένο της Άννας Νικολαΐδη, τον Ποιητή και Κριτικό Ποίησης, κ. Θεοχάρη Παπαδόπουλο. Με το βιβλίο του «Έξυπνες Βόμβες», των Εκδόσεων Μανδραγόρας, έρχεται να συστήσει ένα ιδιαίτερο είδος ποιητικής γραφής – το οποίο έχει υιοθετήσει και ο ίδιος-  τα ποιήματα «Χαΐκου». Τα έργα της δικής του ποιητικής συλλογής ωστόσο χαρακτηρίζονται από το δικό του, ιδιαίτερο λυρικό ύφος.

630_ANNA_2

Αδιαμφισβήτητη η αλληλοσύνδεση της γραφής με την φαντασία, κι αυτό αποδεικνύεται έντονα και από το επόμενο θέμα της εκπομπής. Η Ρούλα Σκουρογιάννη υποδέχεται με χαρά την Συγγραφέα, κ. Κιάρα Καλουντζή, Στοίχημα της συγγραφέως είναι να εξιτάρει την φαντασία μικρών και μεγάλων και εξηγεί με ποιο τρόπο προσπαθεί να το πετύχει αυτό μέσα από τα έργα της «Χρώματα στην πέτρα», και «Λουάνες», των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές.

 

Το κλείσιμο της εκπομπής είναι αφιερωμένο στους γονείς και στους μικρούς φίλους της εκπομπής. Η Ρούλα Σκουρογιάννη συναντά την εκπρόσωπο του infokids.gr (online ιστοσελίδα για όλα τα θέματα που αφορούν στο παιδί), κ. Σοφία Κωστάρα, και μαζί συζητούν για τις μυρμηγκιές που συχνά ταλαιπωρούν τα παιδιά με την εμφάνισή τους σε εμφανή σημεία του σώματος. Ποια είναι τα αίτια εμφάνισης τους; Σε ποιες ηλικίες είναι πιο συχνή η εμφάνισή τους και ποιοι οι τρόποι πρόληψης

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!