Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

“Κεραμίδα” για Γιώργο Λιάγκα – Τον… ξετίναξαν με πρόστιμο 190.000. Αυτό είναι το απαράδεκτο βίντεο

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), όπως έγινε γνωστό σήμερα (20/02), επέβαλε πρόστιμο ύψους 190.000 ευρώ στον ΑΝΤ1 για τον χειρισμό της υποθέσης με τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό, μέσα από την εκπομπή του, «Το Πρωινό», που παρουσιάζει ο Γιώργος Λιάγκας.

O ANT1 τιμωρήθηκε με 50.000 ευρώ για «για παράνομη ταυτοποίηση θύματος εγκλήματος κατά της γενετήσιας ελευθερίας», με 50.000 ευρώ για «προσβολή προσώπου», με 50.000 ευρώ για «υποβάθμιση προγράμματος» και με 40.000 ευρώ για «παραβίαση της μυστικότητας της ποινικής προδικασίας».

Πάντως, στο σκεπτικό της απόφασής του, το ΕΣΡ αναφέρει: «Δεν αναφέρεται από την εκπομπή το όνομα του φερόμενου θύματος, ούτε της μητέρας του και των υπόλοιπων μελών της οικογενείας του. Δεν προβάλλονται εξάλλου φωτογραφίες των ως άνω προσώπων, παρά μόνο φωτογραφίες και πλάνα της μητέρας με κατάλληλη τεχνική επεξεργασία που καθιστά αδύνατη την αναγνώριση των χαρακτηριστικών του προσώπου της. Παρά ταύτα, μεταδίδονται από την εκπομπή πλήθος στοιχείων τα οποία καθιστούν εν τέλει απολύτως εφικτή την ταυτοποίηση του φερόμενου θύματος σε ένα τουλάχιστον τμήμα του τηλεοπτικού κοινού».

Επίσης, το ΕΣΡ τονίζει: «Γίνεται, επίσης, αναλυτική περιγραφή στο κοινό των σεξουαλικής φύσεως πράξεων στις οποίες φέρεται να είχε υποχρεωθεί να προβεί η ανήλικη και αναφέρονται υποτιμητικοί για την ανήλικη ισχυρισμοί του βασικού κατηγορουμένου της υπόθεσης και τρίτων προσώπων. Επίσης, ο κεντρικός παρουσιαστής της εκπομπής ισχυρίζεται ότι έχει και βλέπει στο κινητό του φωτογραφίες με πρωταγωνιστές τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης και το ανήλικο κορίτσι και περιγράφει στο τηλεοπτικό κοινό σκηνές από το περιεχόμενο αυτού του υλικού παιδικής πορνογραφίας. Σε αρκετά σημεία της εκπομπής, προβάλλονται πληροφορίες και μαρτυρίες που κατά την κοινή πείρα θα μπορούσαν να είχαν προέλθει μόνο από τα στοιχεία της μυστικής ποινικής προδικασίας».

Η επίμαχη ατάκα του Γιώργου Λιάγκα και η αναδίπλωση

 

Υπενθυμίζεται ότι στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, που μεταδόθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2022, ο Γιώργος Λιάγκας ανέφερε ότι έχει φωτογραφίες της 12χρονης.

«Βλέπω φωτογραφίες, δεν μπορώ να το διαχειριστώ κιόλας γιατί είμαι και πατέρας… Σας είπα ότι στο υπόγειο που ζούσε τη φρίκη το παιδάκι, αυτός (σ.σ. ο Ηλίας Μίχος) τράβαγε φωτογραφίες. Και σας είπα ότι στις φωτογραφίες που είχε η αστυνομία δεν φαινόταν το πρόσωπό του. Η φωτογραφία που τώρα είδα φαίνεται το πρόσωπό του 53χρονου βασικού κατηγορούμενου. Φαίνεται και κάμερα και φαίνεται και όλη η σεξουαλική πράξη, ο βιασμός με το ανήλικο το 11χρονο» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λιάγκας, σοκάροντας το τηλεοπτικό κοινό και ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη συνέχεια, ο παρουσιαστής σημείωσε: «Οι φωτογραφίες που τώρα είδα με έχουν σοκάρει, με έχουν παγώσει. Και το ξαναλέω, στις φωτογραφίες αυτές έχει βγάλει και το πρόσωπό του. Είναι φωτογραφίες που φαίνεται και ο ίδιος. Ενώ το πρωί σας είπα ότι δεν φαινόταν, έτσι είχα πληροφόρηση. Τώρα τις είδα. Σε κάποιες δεν φαίνεται, σε κάποιες είναι που τραβάει το κοριτσάκι φωτογραφία, συμμετέχει το κοριτσάκι, πώς… Δεν μπορώ να καταλάβω… Πώς, πώς, πώς; Με το 11χρονο. Βγες και ζήτα συγγνώμη από την οικογένειά σου και από το πανελλήνιο. Ζήτα συγγνώμη από το κοριτσάκι, για να αισθανθείς λίγο καλύτερα αν έχεις το παραμικρό συναίσθημα.Αυτός ο άνθρωπος δεν πρέπει να ξαναδεί το ήλιο της ημέρας. Δεν θα σωφρονιστεί ποτέ, δεν πρέπει να ξανακυκλοφορήσει ελεύθερος ποτέ. Δεν πρέπει».

Μετά τον ορυμαγδό αρνητικών σχολίων, ο Γιώργος Λιάγκας έκανε αναδίπλωση, την επόμενη ημέρα, και τόνισε πως «έγινε παρεξήγηση», συμπληρώνοντας ότι «δεν έχει πρόσβαση στη δικογραφία».

Ειδικότερα, ο ίδιος ανέφερε: «Είπα κάτι χθες και παρεξηγήθηκε έτσι όπως το είπα και οφείλω να το πω. Τη μικρή την έχω δει και σας έχω περιγράψει ότι είναι αγγελούδι. Ένα κοριτσάκι 11-12 χρόνων, ένας μίσχος. Την έχω δει στα social media τα δικά της, έχει πρωταγωνιστήσει σε διαφημιστικό στο παρελθόν. Δεν έχω δει σε καμία περίπτωση όλα αυτά που αποτελούν, αυτά που καταγγέλλονται, τις πράξεις. Μου έρχεται, όμως, ρεπορτάζ».

Ακόμα, ο Γιώργος Λιάγκας τόνισε: «Και όταν χθες σας είπα ότι δεν ήταν η φάτσα του 53χρονου στη φωτογραφία και μου έρχεται κείμενο ότι υπήρχε η φάτσα. Ήταν στοιχείο του ρεπορτάζ που έλεγε ότι στις φωτογραφίες φαινόταν η φάτσα του τέρατος. Δεν έχω καμία πρόσβαση σε καμία δικογραφία, να το ξεκαθαρίσω».

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!