Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Παπακαλιάτης στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Στο «Μaestro» οι σκηνές βίας ήταν πράγματι δύσκολες

Της Σπυριδούλας Τριάντου

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μιλάει στο «Secret» των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ για τη νέα σειρά του MEGA, «Maestro», τη συνεργασία με τη Χαρούλα Αλεξίου, αλλά και τη μεγάλη επιστροφή του στη μυθοπλασία επέστρεψε στο Mega µε µια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών και κινηµατογραφικού ύφους αντάξιου διεθνών παραγωγών.

Τη ∆ευτέρα 26 Σεπτεµβρίου ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης µαζί µε τους συνεργάτες του παρουσίασαν το «Maestro», τη νέα του τηλεοπτική δηµιουργία, στο Μουσείο Μπενάκη – Πειραιώς 138, όπου οι εκπρόσωποι των media πήραν µια πρώτη γεύση παρακολουθώντας ένα 15λεπτο απόσπασµα. Μετά το τέλος της προβολής, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης µαζί µε την τηλεοπτική οµάδα του, τους Χαρούλα Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνη Μουρατίδη, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοο Αλµπάνη, Στεφανία Γουλιώτη, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστη Χαλκιά, Γιώργο Μπένο, ∆ηµήτρη Κίτσο, Σάντρα Σαραφάνοβα, Τόνια Μαράκη και Γιώργο Μπινιάρη (απουσίαζε ο Γιάννης Τσορτέκης, λόγω επαγγελµατικών υποχρεώσεων), ήταν ιδιαίτερα συγκινηµένοι.

Στη συνέχεια ο chief content officer του Mega, Κωνσταντίνος Σούσουλας, καλωσόρισε τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και τους ηθοποιούς της σειράς, µίλησε για τη µεγάλη παραγωγή «Maestro» και ανακοίνωσε την ηµεροµηνία της πρεµιέρας, η οποία θα πραγµατοποιηθεί την Πέµπτη 13 Οκτωβρίου, στις 22.30. «Θέλω να υποδεχθώ και να καλωσορίσω όλους τους ηθοποιούς, το εξαιρετικό καστ και όλους τους συνεργάτες. Να ευχαριστήσω και να καλωσορίσω τη Foss Productions, που συνεργαστήκαµε στην παραγωγή αυτής της σειράς, και να ευχαριστήσω τo ΕΚΟΜΕ για την ενίσχυση και τη βοήθεια που τόσα χρόνια προσφέρει στην ελληνική µυθοπλασία και που λόγω αυτού έχει υπάρξει τεράστια διαφορά και έχουµε µια φοβερή βελτίωση στη µυθοπλασία», είπε. Τα εννέα καθηλωτικά επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς γυρίστηκαν σε ατµοσφαιρικές τοποθεσίες στην Αθήνα, τους Παξούς και την Κέρκυρα, µε ένα ξεχωριστό καστ ταλαντούχων ηθοποιών.

Nιώθω ευγνώμων γιατί οι ηθοποιοί με βοήθησαν να πω την ιστορία όπως έπρεπε

Ιδιαίτερη στιγµή η παρουσία της Χαρούλας Αλεξίου, η οποία κάνει την πρώτη της εµφάνιση σε τηλεοπτική σειρά. «Ακουσα την “Προσευχή” της Χαρούλας Αλεξίου και σκέφτηκα να της προτείνω έναν πολύ ιδιαίτερο ρόλο. ∆εν ήξερα βέβαια αν θα δεχτεί και τελικά της το πρότεινα. Πρόκειται για µια εξαιρετική ηθοποιό και µάλιστα είναι πολύ καλή κωµικός», εξηγεί στο «Secret» ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης. Οσο για τον «Maestro», «για µένα είναι ίσως η πιο δύσκολη δουλειά που έχω κάνει, η πιο αγαπηµένη και η πιο καλή», δηλώνει ο ταλαντούχος ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος.

Μέσα στο δεκαπεντάλεπτο που προβλήθηκε το απόσπασµα υπήρχαν και αρκετά σκληρές σκηνές, όπως ενδοοικογενειακής βίας. Πόσο τον δυσκόλεψαν; «Ηταν πράγµατι κάτι δύσκολο στα γυρίσµατα. Ηταν λεπτή η θεµατολογία και οι ηθοποιοί την προσέγγισαν µε αξιοπρέπεια και µε τον τρόπο που έπρεπε προκειµένου να αφηγηθούµε την ιστορία. Ναι µεν ήταν δύσκολα κάποια πράγµατα, αλλά, όταν έχεις καλούς ηθοποιούς, το αποτέλεσµα είναι εκπληκτικό. Γι’ αυτό είµαι πολύ περήφανος και ευγνώµων, γιατί µε βοήθησαν να πω την ιστορία όπως έπρεπε», εξηγεί.

Οσο για την έµπνευσή του, όπως λέει: «Εµπνέοµαι από τα πάντα. Ξεκίνησα να γράφω την ιστορία την εποχή του lockdown. Η σειρά περιλαµβάνει πολλές σκηνές ενδοοικογενειακής βίας και όταν έγραφα δεν περνούσε από το µυαλό µου ότι το σενάριο αυτό θα είναι απάντηση στο ελληνικό #ΜeΤoo».

Γιατί, όµως, έκανε τόσο πολύ καιρό να επιστρέψει τηλεοπτικά; Ηταν κάτι που ήθελε; «∆εν είναι αν θέλω, αλλά τι µπορώ και αν µπορώ. Είναι αδύνατον να γράφω όλη την ώρα και να δουλεύω επί τρία. Είναι τρεις διαφορετικοί ρόλοι και, µοιραία, είναι τριπλή η κούραση».

Τέλος, ο Παπακαλιάτης αναφέρεται στο Mega και στη µεγάλη επιστροφή του: «Θέλω να ευχαριστήσω το Mega που µου έδωσε την ευκαιρία και την ελευθερία να πω αυτήν την ιστορία όπως εγώ πιστεύω, τη Foss Productions, που παραγωγικά κατάφερε να φέρουµε εις πέρας ένα τόσο δύσκολο έργο, και το ΕΚΟΜΕ, που έκανε εφικτή όλη αυτή την προσπάθεια».

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 1/10

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!