Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

ΕΡΤ: Τίμησε τα 30 χρόνια από τον θάνατο της Τζένης Καρέζη με σπάνια συνέντευξη της από το 1977 (βίντεο)

Με αφορμή τα 30 χρόνια από τον θάνατο της μεγάλης ηθοποιού, Τζένης Καρέζη που συμπληρώθηκαν χθες η ΕΡΤ παρουσίασε ένα σπάνιο ντοκουμέντο από το 1977.

Συγκεκριμένα το αρχείο της ΕΡΤ έδωσε στην δημοσιότητα ένα επεισόδιο της ενημερωτικής πολιτικής εκπομπής της Δανάης Στρατηγάκη με φιλοξενούμενη την Τζένη Καρέζη.

Η μεγάλη Ελλληνίδα ηθοποιός μιλάει για την θεατρική Πάπισσα Ιωάννα και τον ρόλο της στο συγκεκριμένο ιστορικό έργο, τον οποίο αποκαλεί “συναρπαστικό”. Είχε προηγηθεί το 1968 η ερμηνεία της στο έργο «Θεοδώρα η Μεγάλη». Σχολιάζει την πιστότητα της θεατρικής διασκευής σε σχέση με την ηρωίδα του Ροΐδη και αναφέρεται στις προκλήσεις του ανεβάσματος ενός τέτοιου απαιτητικού έργου. Στη συνέχεια, μιλάει για τα σκηνικά και τα κοστούμια που φιλοτέχνησε για την παράσταση ο σκηνογράφος Βασίλης Φωτόπουλος. Ο φακός καταγράφει τις ζωγραφικές μακέτες κοστουμιών ενώ η μεγάλη πρωταγωνίστρια μας ξεναγεί στο βεστιάριο με τα ανεκτίμητα κοστούμια της παράστασης.

Στη διάρκεια της εκπομπής γίνεται επίσης σύντομη αναφορά στον θρύλο της περίφημης Πάπισσας Ιωάννας που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς συγγραφείς. Η ιστορία της εμφανίζεται για πρώτη φορά σε χρονικά του 13ου αιώνα και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη. Η πιο γνωστή εκδοχή της ιστορίας για την Πάπισσα γράφτηκε από τον Δομινικανό μοναχό Μαρτίνο Πολόνο. Φέρεται να κατέλαβε τον παπικό θρόνο μετά τον θάνατο του Λέοντα Δ΄ (855).

Δείτε το βίντεο

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!