Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στα Παραπολιτικά: Η ελληνική κουζίνα παίρνει τη θέση που της αξίζει
Στην Σάσα Σταμάτη
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με την παρουσία και την πορεία της στην ελληνική γαστρονομία έχει πάρει δικαίως τον τίτλο της εθνικής μαγείρισσας. Η καταξιωμένη σεφ στα «Παραπολιτικά» μιλάει αποκλειστικά για το ταξίδι της στο Λονδίνο, την επιτυχία του εστιατορίου της, αλλά και για τον τόπο που γεννήθηκε και αγάπησε, την Πάρο.
Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο σε πετύχαμε στο Λονδίνο, στο National Geographic Traveller Food Festival. Τι έκανες εκεί;
Είναι η δεύτερη φορά που συμμετείχα στο National Geographic Traveller Food Festival, που λαμβάνει χώρα στο Λονδίνο. Είναι μια παγκόσμια γιορτή γαστρονομίας, όπου κάθε χώρα προβάλλει τα προϊόντα της και τις τοπικές συνταγές της. Αυτή τη φορά παρουσίασα προϊόντα από τα νησιά του Αιγαίου και συνταγές τοπικές, για να γνωρίσουν όλη τη γαστρονομία της Ελλάδας. Ο ΕΟΤ έχει μεγάλο μερίδιο στην προβολή της χώρας μας σε αυτό το φεστιβάλ και έχει οργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο, με σκοπό να προβληθεί η ελληνική γαστρονομία σε όλο τον κόσμο. Είναι τιμή μου που με επέλεξαν να εκπροσωπήσω τη χώρα μου μαζί με άλλους εξαιρετικούς συναδέλφους.
Διαβάστε τη συνέχεια στα parapolitika.gr