Τάσος Νούσιας: Ο λόγος που αρνήθηκε ρόλο στις «Άγριες Μέλισσες» και η πιο δύσκολη σκηνή στον «Σασμό» – «Έκανα κάτι που απεχθάνομαι»
Στο πλατό του The 2 Night Show βρέθηκε ο Τάσος Νούσιας, ο οποίος ξεδίπλωσε άγνωστες πτυχές της ζωής του και μοιράσηκε στιγμές από την πορεία του στην υποκριτική.
Πότε πήρε την απόφαση να αφήσει τον πρωταθλητισμό για να γίνει ηθοποιός; Ποια σκηνή, στη σειρά «Σασμός», τον έκανε να νιώσει άσχημα; Τι θυμάται από τις συναντήσεις του με τον Γιώργο Φούντα και τον Κώστα Βουτσά;
Επίσης, μίλησε με υπερηφάνεια για την κόρη του, τις διακρίσεις της στις πολεμικές τέχνες, τη συμμετοχή της σε γερμανική ταινία, αλλά και για το «δέσιμο» που έχει με την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Γιάννενα.
Τέλος, εξήγησε τους λόγους που αρνήθηκε να συμμετάσχει στις «Άγριες Μέλισσες» και προσκάλεσε τον κόσμο στη θεατρική παράσταση «Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή, στην οποία θα πρωταγωνιστεί φέτος το καλοκαίρι.
«Πέρασα καλά, κάναμε πράγματα πολλά, ήταν παραγωγική η τελευταία πενταετία. Γίναν ζυμώσεις και βελτιώσεις. Με τον κορονοϊό πέρασα δύσκολα, ήταν αφόρητη η ιστορία του εγκλεισμού», δήλωσε αρχικά ο Τάσος Νούσιας και μίλησε για την κόρη του:
«Η κόρη μου είναι β΄γυμνασίου. Ασχολείται με πολεμικές τέχνες, είναι πρωταθλήτρια. Κάνει Taw Kwondo και Kick Boxing. Πάω στους αγώνες. Δεν θα ήθελα να αποφύγει το επάγγελμα του ηθοποιού. Δεν είμαι αυτής της άποψης. Επαρκής είναι ο άνθρωπος που αγαπάει αυτό που κάνει».
«Στα 18 αποφάσισα να γίνω ηθοποιός. Πριν ήθελα να γίνω γυμναστής. Έκανα πρωταθλητισμό, αλλά μια μάζωξη εφήβων στα τελειώματα του λυκείου, όπου βρήκαμε ένα εργαστήρι πέντε παιδιά. Οι 2-3 περάσαμε και πήγαμε καλά όλοι».
«Δεν διαλέγω τα λεφτά, έχω πετάξει πάρα πολλά και μένοντας και χωρίς δουλειά. Πρωταρχικό του να βρίσκομαι σε δουλειές και συνεργάτες που να μπορούμε να προχωρήσουμε. Για να βγω από τον ρόλο χρειάζομαι περίπου 3-4 ώρες, για να πέσουν οι ρυθμοί και να κάνω και έναν μικρό απολογισμό για το πώς πήγε η παράσταση», ξεκαθάρισε.
Για τη σύγκριση με τον Γιώργο Φούντα, απάντησε: «Είναι τιμή, γιατί άφησε καταπληκτική παρακαταθήκη. Ηθοποιός με δύναμη, την ίδρωνε τη φανέλα. Είχα την τύχη να τον συναντήσω, όταν ήμουν στη σχολή, ήταν πολύ δοτικός με τα νέα παιδιά. Μου έκανε εντύπωση η απλότητά του. Με τον Κώστα Βουτσά μοιραζόμασταν το καμαρίνο μας για 3 χρόνια. Περάσαμε καταπληκτικά, είχε πηγαίο χιούμορ, αδιανόητο. Ζούσε για τη σκηνή. Η παράταση της ζωής του ήταν η σχέση του με το σανίδι και τα νέα παιδιά. Τον αγαπώ, μου έκανε εντύπωση ο σεβασμός που έτρεφε για τους πάντες».
«Είμαι πολύ πειραχτήρι στα backstage. Έκανα δύο κωμωδίες τηλεοπτικά και μία θεατρική στα πρώτα μου χρόνια. Μου αρέσει πολύ η κωμωδια, ειδικά αν έχει ελευθερία και αυτοσχεδιασμό και να έχεις ένα συμπαίκτη με χημεία», τόνισε.
Για το αν είχε αρνηθεί πρόταση από τις «Άγριες Μέλισσες»: «Στον “Σασμό” πήγα για λίγο και ήξερα ότι θα ήταν για λίγο. Με τις “Μέλισσες” ήταν πάλι το άνοιγμα στην τηλεόραση και τη δραματουργία. Εγώ φοβόμουν το 4 μέρες τη βδομάδα. Έλεγα πώς θα αναταπεξέλθω με ένα κείμενο που τρέχει. Δεν είχα συνηθίσει σε αυτούς τους ρυθμούς. Κρίνοντας από το αποτέλεσμα, η ιστορία δικαίωσε τις “Μέλισσες” και εμένα με αδίκησε που δεν είπα το “ναι”. Καμία σχέση με αυτό που σκεφτόμουν εγώ».
Για τον «Σασμό»: «Ερχόμουν από πολύ γύρισμα με την Έξαψη και δουλειές. Έψαχνα ώρες για πολλούς μήνες. Είπα παιδιά δεν έχω κουράγιο να κάνω κάτι που θα είναι όλη τη σεζόν. Ήμουν κουρασμένος πολύ. Λέω αν έχετε κάτι το οποίο θα είναι στιβαρό και μικρό να το κάνω με χαρά. Πάντα με ενδιέφερε η δραματουργία που πήγαζε μέσα από τα βιβλία. Έγραψε και ο ρόλος του Στεφανή, μιλάνε ακόμα και τώρα και λέω “ρε παιδιά αφήστε με να πεθάνω”. Σημαντικό στοιχεία της επιτυχίας ήταν η Κρήτη, το βιβλίο και οι συνάδελφοι».
«Η πιο δύσκολη σκηνή ήταν όταν αναγκάστηκα να σηκώσω χέρι στη Βασιλική. Δεν υπήρχε σεναριακά, μπήκε για να δικαιώσει το αντίπαλο δέος. Δυσκολεύτηκα, όμως βρήκα ένα πολύ ισχυρό και δίκαιο λόγο μέσα μου και είπα ως φόρο τιμής, στις μανάδες μας, τις κόρες μας, αναλαμβάνω τον δύσκολο ρόλο να κάνω κάτι που απεχθάνομαι ως άνθρωπος, αλλά θα γίνει παράδειγμα προς αποφυγή σε όποιον σκεφτεί να σηκώσει χέρι».