Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Κλέαρχος Μαρουσάκης: “Λαίλαπα καταιγίδων” πλήττει το Αιγαίο – Νέο κύμα κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας σε αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, σήμερα, Δευτέρα. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη, πολύ δυνατοί νοτιάδες σημειώνονται κυρίως στο Αιγαίο που φτάνουν τα 7-8 μποφόρ, με καταιγίδες να κυριαρχούν αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα προς τα ανατολικά, ενώ παράλληλα σημειώνεται βελτίωση του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό μετατοπίζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 17-19 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι, ενώ επίσης υπάρχει και μεταφορά αφρικανικής σκόνης εξαιτίας των νοτιάδων που κυριαρχούν.

Η κακοκαιρία 

Λόγω των ισχυρών ανέμων, το Λιμεναρχείο έθεσε σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία δελφίνια στον Αργοσαρωνικό. Τα δρομολόγια των ανοιχτών τύπου πλοία συνεχίζονται κανονικά σε Πειραιά και Λαύριο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Στα πιο ανατολικά της χώρας θα υπάρξουν οι πιο σημαντικές αλλαγές στον καιρό, για το υπόλοιπο της Δευτέρας 12/2, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Πιο συγκεκριμένα, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλώνονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Στο ανατολικό αιγαίο -από Λήμνο, μέχρι Ικαρία- έως το μεσημέρι θα πνέουν πολύ θυελλώδεις άνεμοι. Η θερμοκρασία, αν και θα σημειώσει μικρή πτώση, λόγω των θυελλωδών νοτιάδων θα είναι σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά. Ήδη το ξημέρωμα σε περιοχές των Χανίων το θερμόμετρο έδειχνε 18 βαθμούς Κελσίου!

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!