Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Καιρός: Βροχές και άνοδος θερμοκρασίας σήμερα – Νέο ψυχρό κύμα το Σάββατο – Πότε επιστρέφει ο χειμώνας;

Άστατος θα είναι σήμερα ο καιρός με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ θα συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μετά το διπλό ψυχρό κύμα, ο καιρός αλλάζει με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει φτάνοντας σε κάποιες περιοχές ακόμα και τους 19 βαθμούς, ενώ σε πολλές περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες και θα μεταφερθεί σκόνη από την Αφρική.

Η πρόγνωση του καιρού

Την Τετάρτη αναμένεται να πέσει λίγο η θερμοκρασία στα βόρεια. Πέμπτη και Παρασκευή με νοτιάδες η θερμοκρασία ανεβαίνει και άλλο. Στην Κρήτη η θερμοκρασία θα ξεπεράσει και τους 20 βαθμούς! Ακόμα και στην Αττική τα θερμόμετρα θα δείξουν 19 βαθμούς.

Με τα τελευταία στοιχεία, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, το Σάββατο και από τα βόρεια η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Και με τα σημερινά στοιχεία υπάρχει ενδεχόμενο σοβαρής αλλαγής του καιρού προς χειμώνα όχι μόνο με πτώση της θερμοκρασίας αλλά και με χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Όμως ακόμα οι σημαντικές λεπτομέρειες για το που και πόσο θα χιονίσει δεν είναι δυνατόν να καθοριστούν με βεβαιότητα.

Σάκης Αρναούτογλου: Αισθητή πτώση θερμοκρασίας και χιόνια σε πεδινά το Σάββατο

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, από το Σάββατο αναμένεται νέο χειμωνιάτικο σκηνικό στη χώρα.

“Τα στοιχεία δείχνουν μια διάθεση για αλλαγή σε χειμωνιάτικο σκηνικό το Σάββατο. Αρχικά δείχνουν πως θα φτάσουν πρώτα στην βόρεια Ελλάδα. Αναμένεται κατά τόπους η αλλαγή να είναι σοβαρή, αλλά θα ξέρουμε πιο καθαρά την Τετάρτη.

Αυτό που μας δείχνουν προς το παρόν, είναι βροχές και χιονόνερα ή ακόμη και χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, ίσως και στη πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά δεν είναι βέβαιο. Θα υπάρξει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας με βοριάδες παγωμένους, εντάσεως ως και 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν βροχές και χιόνια στα ορεινά, αλλά ο καιρός θα είναι πιο μαλακός στη νότια Ελλάδα. Από τα 18αρια θα πάμε απότομα σε μονοψήφια νούμερα”.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!