Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Καιρός: Έρχεται το διπλό κύμα ψύχους – Πτώση της θερμοκρασίας και προβλέψεις για χιόνια και στην Αττική

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού αυτή την εβδομάδα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για δυναμικό “ποδαρικό” του χειμώνα, ενώ κάνουν λόγο για αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις.

Μάλιστα, τα μετεωρολογικά δεδομένα αυτή τη στιγμή δείχνουν πως το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται, φαίνεται να χτυπά με σφοδρά καιρικά φαινόμενα και την Αττική.

Κολυδάς: “Ο χιονιάς δεν θα κρατήσει για πολύ, αλλά το κρύο θα παραμείνει”

Από την Τρίτη (9/1), σύμφωνα με την πρόγνωση του διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά στο Star, η θερμοκρασία πέφτει κατά 5 βαθμούς Κελσίου, με τους ανέμους να ενισχύονται και να φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ στα πελάγη.

Αναφορικά με τα χιόνια, σημείωσε πως ο χιονιάς θα επισκεφθεί αρκετές περιοχές της χώρας. Τα χιόνια δεν θα περιοριστούν στα ορεινά, αλλά θα επεκταθούν και στις ημιορεινές περιοχές, ιδίως σε Θεσσαλία, Δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα και λιγότερο στην περιοχή της Αττικής.

Επιπλέον, ανέφερε πως στην Πάρνηθα ίσως να έχουμε κάποιες χιονοπτώσεις, αλλά το κυριότερο χαρακτηριστικό θα είναι τα χιόνια στη Βοιωτία. Κατέληξε πως ο χιονιάς δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια, ωστόσο το κρύο θα παραμείνει.

Παρόμοια η πρόγνωση και από τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, ο οποίος ανέφερε πως από το απόγευμα της Τρίτης οι βοριάδες θα επιστρέψουν μετά από ημέρες στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κι άλλο. Θα σημειωθούν το βράδυ και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Εύβοιας, στο Πήλιο, πολύ πιθανόν ακόμα και στην Πάρνηθα.

“Διπλό κύμα ψύχους, από την Ουκρανία”

Παράλληλα, για διπλό κύμα ψύχους από την Ουκρανία μίλησε χθες, Δευτέρα, και ο μετεωρολόγος του Alpha και του Weather2Go.gr Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook επισημαίνει ότι το νέο κύμα κακοκαιρίας θα «χτυπήσει» την Τρίτη (9/1) με πτώση της θερμοκρασίας ακόμα και 8 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα ξεπερνούν τα 9 μποφόρ. Καταιγίδες προβλέπονται σε περιοχές του Αιγαίου, ισχυρός παγετός θα επικρατήσει στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται μέχρι τα 600 μέτρα από την Άμφισσα και βορειότερα.

Το δεύτερο κύμα -και ισχυρότερο- αναμένεται το επόμενο Σαββατοκύριακο, με νέα πτώση της θερμοκρασίας έως και 3 βαθμούς. Δεν αποκλείεται μάλιστα να πέσουν χιόνια στα βουνά της Αττικής, ενδεχομένως να επηρεαστούν και τα βόρεια προάστια.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!