Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Καιρός: Έρχεται εβδομάδα μελτεμιών με πτώση της θερμοκρασίας και μποφόρ

Μετά την κακοκαιρία Petar που «χτύπησε» τα βορειοδυτικά και έπειτα από τα 40άρια στην υπόλοιπη χώρα, έρχονται φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες που δεν θα ξεπεράσουν τους 36 βαθμούς, αλλά και ισχυροί άνεμοι που αναμένεται να αγγίξουν και τα 8 μποφόρ.

Όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτησή του στο Facebook, ο καιρός θα είναι καλός όλη την επόμενη εβδομάδα, ενώ υψηλές θα είναι οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν τον Δεκαπενταύγουστο, αφού το θερμόμετρο θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, από το Σάββατο και μετά θα ενισχυθούν σημαντικά οι άνεμοι και αναμένεται να φτάσουν ακόμα και τα 8 μποφόρ, αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Αναλυτικότερα, όπως περιγράφει ο μετεωρολόγος, σήμερα (07/08) ο υδράργυρος θα δείξει μέχρι και 35 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ σε θάλασσα και ξηρά, ενώ στο Ιόνιο θα είναι 6-7 μποφόρ.

Την Τρίτη (08/08) η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση φτάνοντας στους 33 βαθμούς Κελσίου με βόρειους ανέμους σε θάλασσα και ξηρά 5-7 μποφόρ και έως 7 στο Αιγαίο, ενώ ακόμα χαμηλότερη θα είναι την Τετάρτη (09/08) με μέγιστη θερμοκρασία τους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι την Τετάρτη θα είναι βόρειοι 4-5 μπορόφ σε Ιόνιο και ξηρά, και 7-8 στο Αιγαίο.

Ο υδράργυρος αρχίζει σταδιακά να ανεβαίνει ξανά από την Πέμπτη (10/08) με 34 βαθμούς μέγιστη θερμοκρασία και ανέμους βόρειους 4-5 μποφόρ σε Ιόνιο και ξηρά, και 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία παραμέμενει σε σταθερά επίπεδα την Παρασκευή και το Σάββατο (11-12/08) με 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι την Παρασκευή θα είναι εντάσεως 4-5 μποφόρ και Ιόνιο και ξηρά, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν 5-7 και στην Κάρπαθο 7 μποφόρ.

Το Σάββατο όμως η ένταση των ανέμων ενισχύεται σε 7-8 μποφόρ σε Αιγαίο, Εύβοια, Βοιωτία και Αττική, γεγονός που καθιστά την ημέρα κρίσιμη με αυξημένες πιθανότητες για την εκδήλωση πυρκαγιών ιδίως στις συγκεκριμένες περιοχές.

Οι επικίνδυνες μέρες όμως δεν σταματούν εκεί, αλλά συνεχίζονται μέχρι και την Τετάρτη (16/08). Ειδικότερα, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή αλλά αισθητή άνοδο -Κυριακή, Δευτέρα 35 βαθμούς Κελσίου και Τρίτη, Τετάρτη 36 βαθμούς-, αλλά οι άνεμοι θα είναι βόρειοι και εξαιρετικά ισχυροί, εντάσεως 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο και στις περιοχές της Εύβοιας, Βοιωτίας, Αττικής και Ανατολικής Πελοποννήσου.

Ο καιρός σήμερα

Τοπικές νεφώσεις αναμένονται στα δυτικά τμήματα της χώρας και το μεσημέρι και απόγευμα στα υπόλοιπα ορεινά ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια. Η ορατότητα κατά τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 21 έως 34, στη Θεσσαλία από 19 έως 36, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 15 έως 31, στην υπόλοιπη Στερεά από 18 έως 35, στην Πελοπόννησο από 15 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 30, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 36, στις Κυκλάδες από 21 έως 33, στα Δωδεκάνησα από 25 έως 31 και στην Κρήτη από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Τις πρωινές ώρες βορείων διευθύνσεων και στη συνέχεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 στα νότια έως 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τμήματα μεταβλητοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 και στην Κρήτη 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 4 βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί και από το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 βαθμιαία νότιοι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 08-08-2023

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών και βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 09-08-2023

Στα ανατολικά ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα για τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10-08-2023

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα βόρεια, κυρίως στα ορεινά, είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-08-2023

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!