Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

«Καμπανάκι» Τσατραφύλλια: Έρχεται ακραίος καύσωνας το Σαββατοκύριακο με 45άρια – Θα έχει μεγάλη διάρκεια

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας για τα δύο διαδοχικά κύματα καύσωνα που θα «χτυπήσουν» τη χώρα τις επόμενες ημέρες, δημιουργώντας ένα επικίνδυνο σκηνικό για εκδήλωση πυρκαγιών.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο υδράργυρος θα χτυπήσει κόκκινο, προβλέποντας ότι θα φτάσει σε κάποιες περιοχές ακόμα και τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ.

«Ακραίος καύσωνας το Σαββατοκύριακο με 45άρια. Νέος ισχυρός καύσωνας και την άλλη εβδομάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο γνωστός μετεωρολόγος.

Η ανάρτηση Τσατραφύλλια για τα διαδοχικά κύματα καύσωνα

«Στη δίνη ανυπόφορης ζέστης θα βρεθεί η χώρα μας το επόμενο διάστημα, με διαδοχικές θερμές εισβολές, οι οποίες θα επηρεάσουν όλες τις χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο, η οποία διαμορφώνεται σε hot spot της κλιματικής κρίσης. Αιτία αποτελεί ένας ισχυρός αντικυκλώνας ο οποίος βρίσκεται στον ευρωπαϊκό Νότο και ευνοεί την έντονη μεταφορά ζέστης από την αφρικανική ήπειρο. Το νέο κύμα ακραίας ζέστης θα επηρεάσει τη χώρα μας από την Πέμπτη και θα κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο, με τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμα και τους 45 βαθμούς στη Θεσσαλία, στη Βοιωτία, στη Φθιώτιδα, στην Αιτωλοακαρνανία και στην Αργολίδα, τους 43 με 44 στην Αττική και τους 39 με 40 βαθμούς στα νησιά.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας νέο κύμα καύσωνα θα επηρεάσει τη χώρα. Το κύμα αυτό δείχνει να έχει και μεγάλη ένταση και μεγάλη διάρκεια. Το παρακολουθώ και θα σας ενημερώνω.

ΥΓ.: Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει “να κρυβόμαστε” πίσω από την κλιματική κρίση για ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Οι ευθύνες για τις δασικές πυρκαγιές είναι πολλές. Για τα ακαθάριστα οικόπεδα και δάση, για την έλλειψη συστημάτων δασοπυρόσβεσης και τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες θα πληρώσει επιτέλους κανείς;».

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!