Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ο Καύσωνας Cleon έρχεται πιο δυνατός από ότι αναμενόταν

Ο Γιώργος Καλλιανός μέσω ανάρτησης του στα social media θέλησε να αποτυπώσει την έκταση του καύσωνα Cleon και μάλιστα δίνοντας κορύφωση την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή. Ο μετεωρολόγος έγραψε: 

«Το τριήμερο, από την Παρασκευή 14/7 έως και την Κυριακή 16/7 φαίνεται ότι ο καύσωνας θα κορυφωθεί εφόσον η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Στην Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στο Βόρειο Έβρο, στη Στερεά Ελλάδα αλλά και στην Ανατολική Πελοπόννησο, τοπικά, θα σημειωθούν και θερμοκρασίες της τάξεως των 43-44°C ή και ακόμα πολύ τοπικά 45°C».

Μάλιστα, σημειώνει πως η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και το βράδυ: «Στις μεγαλουπόλεις δεν θα καταφέρνει η θερμοκρασία, ακόμη και τις νυχτερινές ώρες, να πέφτει κάτω από τους 29-30°C με αποτέλεσμα το αίσθημα της δυσφορίας να είναι αρκετά έντονο μιας και η σχετική υγρασία εκείνες τις ώρες είναι ιδιαίτερα ανεβασμένη».

Τέλος, ο Γιάννης Καλλιάνος τονίζει πως «υπάρχει σχετικά αυξημένη πιθανότητα ο καύσωνας αυτός που θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 12 Ιουλίου να είναι παρατεταμένος με συνολική διάρκεια που ίσως να ξεπεράσει ακόμη και τις 8 – 9 ημέρες. Αυτό όμως είναι προς μελέτη και θα φανεί στα επόμενα τρεξίματα των προγνωστικών μοντέλων».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!