Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Παρασκευή και Σάββατο η κορύφωση του καύσωνα – Προετοιμασίες για τα πρώτα 43άρια

Προ των πυλών είναι ο πρώτος μεγάλος καύσωνας του καλοκαιριού, καθώς από την Τετάρτη 12/07 η θερμοκρασία θα ανέβει σημαντικά.

Σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, οι πιο θερμές μέρες θα είναι η Παρασκευή και το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Καλλιάνος σημειώνει στην ανάρτησή του στο Facebook, πως η Παρασκευή και πιθανώς το Σάββατο θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες μέρες, με τον υδράργυρο τοπικά να αγγίζει τους 42-43°C, ενώ – όπως λέει – τοπικά ενδέχεται η θερμοκρασία να είναι λίγο παραπάνω.

Ο ίδιος αναφέρει πως την Κυριακή θα μπει «ένα δυνατό μελτέμι που θα ρίξει τη θερμοκρασία κατά 3-5°C στην ανατολική και νότια Ελλάδα. Δηλαδή από τους 42-43°C θα πάμε στους 38-39°C. Τότε ειδικά, ο κίνδυνος πυρκαγιών θα είναι εξαιρετικά μεγάλος».

Ωστόσο, όπως αναφέρει, από τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και πάλι, αλλά όπως λέει, «είναι ακόμα άγνωστη η διάρκεια αυτού του καύσωνα».

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου αναλυτικά

«ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΠΙΘΑΝΩΣ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ

Μπορεί ο καύσωνας να κάνει την εμφάνιση του από την Τετάρτη 12 Ιουλίου, η κορύφωση του όμως αναμένεται να έρθει την προσεχή Παρασκευή και πιθανώς και το Σάββατο, όπου αυτές οι δυο ημέρες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες με τον υδράργυρο τοπικά να αγγίζει τους 42-43°C και τοπικά και λίγο παραπάνω.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, σας παρουσιάζω τις θερμοκρασίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, δηλαδή μακριά από τις ακτές.

Σε γενικές γραμμές φαίνεται ότι κατά πάσα πιθανότητα θα επικρατήσει το παρακάτω σενάριο:

Α. Από την Τετάρτη 12 Ιουλίου εισερχόμαστε σε συνθήκες καύσωνα.

Β. Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Γ. Την Παρασκευή και το Σάββατο θα σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες και θα είναι δυο αρκετά δύσκολες ημέρες. Ίσως τοπικά σημειωθούν ακόμη και 44-45°C.

Δ. Την Κυριακή, για λίγο, πιθανότατα έως τη Δευτέρα, θα μπει ένα δυνατό μελτέμι (βοριάς) που θα ρίξει τη θερμοκρασία κατά 3-5°C στην ανατολική και νότια Ελλάδα. Δηλαδή από τους 42-43°C θα πάμε στους 38-39°C. Τότε ειδικά, ο κίνδυνος πυρκαγιών θα είναι εξαιρετικά μεγάλος.

Ε. Από την ερχόμενη Δευτέρα η θερμοκρασία θα τραβήξει πιθανότατα πάλι την ανηφόρα.

ΣΤ. Είναι ακόμα άγνωστη η διάρκεια αυτού του καύσωνα. Ενδέχεται να διαρκέσει πολύ. Το θέμα αυτό, της χρονικής διάρκειας δηλαδή του καύσωνα, ακόμη ερευνάται διότι είναι πολλές οι μέρες μπροστά μας με αποτέλεσμα να είναι επισφαλής η πρόγνωση.

  1. Ο άνεμος ακόμα δεν έχει “κλειδώσει”. Έστω και μια μοίρα αλλαγή στην κατεύθυνση του, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Γι’ αυτό και χρειάζεται να περιμένουμε ακόμη λίγα 24ωρα ώστε να σιγουρευτούμε για τις πιθανές μέγιστες θερμοκρασίες αλλά και τις περιοχές που αυτές θα σημειωθούν.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Όλα τα παραπάνω αποτελούν εκτιμήσεις σύμφωνα πάντα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές. Όπως γνωρίζετε, όταν γίνονται εκτιμήσεις η προγνώσεις για μια εβδομάδα μπροστά, ενέχει ο κίνδυνος να υπάρξουν τελικά ορισμένες διαφοροποιήσεις.Θα σας κρατώ ενήμερους. Όπως πάντα κάνω. Καλή εβδομάδα να έχουμε, με υγεία».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!