Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Καιρός: «Άνοιξαν οι ουρανοί» στα δυτικά προάστια της Αττικής – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Αστατος παραμένει και σήμερα ο καιρός, όπως ακριβώς προβλέπεται να είναι και τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα, ήδη «αγρίεψε» σήμερα με έντονη καταιγίδα να πλήττει τα δυτικά προάστια της Αττικής, καθώς ξέσπασαν νωρίτερα καταιγίδες σε Περιστέρι, Χαϊδάρι και στις γύρω περιοχές.

Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, η αστάθεια του καιρού θα συνεχιστεί ενώ προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τις μεσημεριανές ώρες μέχρι και το απόγευμα.

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νομό και την πόλη τη Θεσσαλονίκης, ενώ στο νομό Αττικής θα επηρεαστούν κυρίως τα βόρεια και δυτικά τμήματα.

Αναλυτικότερα:

Βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν, σήμερα τόσο στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, όσο και σε νησιωτικά τμήματα, ιδιαίτερα κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα ορεινά της Ηπείρου, της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Στον προγνωστικό χάρτη, αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων το τρίωρο 15:00 – 18:00 της Τετάρτης 31/05, διάστημα κατά το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί η αστάθεια.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!