Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Καιρός: Συνεχίζονται τα σκαμπανεβάσματα με ηλιοφάνεια, ισχυρές καταιγίδες και μέγιστη θερμοκρασία από 25 μέχρι 27 βαθμούς Κελσίου

Στο μοτίβο των τελευταίων 24ωρων κυμαίνονται και οι σημερινές (24/05) καιρικές προβλέψεις , δηλαδή με καλοκαιρία στην αρχή της ημέρας και αστάθεια τις μεσημβρινές ώρες, σε συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα.

Τα «σκαμπανεβάσματα» κατά τη διάρκεια της ημέρας θα έχουν τα εξής χαρακτηριστικά: Το πρωί θα επικρατεί ηλιοφάνεια, τις απογευματινές ώρες θα εκδηλώνονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες κατά κανόνα στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας ακόμα όμως και σε βουνά των νότιων – νοτιοανατολικών νησιών μας. Η θερμοκρασία ωστόσο, θα θυμίζει Άνοιξη. Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικά πρόσκαιρες καταιγίδες από αργά το απόγευμα κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές καταιγίδες

Σύμφωνα με τη σημερινή πρόγνωση του meteo, τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και απόγευμα με τα ισχυρότερα φαινόμενα να αναμένονται σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Βροχές θα εκδηλωθούν και στο νομό Αττικής ενώ στα βόρεια κυρίως τμήματά του υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η απογευματινή θερμική αστάθεια, που οδηγεί στην εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων στην ηπειρωτική Ελλάδα, θα συνεχιστεί και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα να «δείχνουν» ένα άστατο Σαββατοκύριακο.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!