Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ανεβαίνει η θερμοκρασία από σήμερα-Ποια μέρα θα είναι η πιο δύσκολη στον καύσωνα

Σήμερα, Τρίτη, το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η ζέστη, που θα γίνεται εντονότερη σιγά – σιγά και θα είναι αισθητή στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θα έρθουμε αντιμέτωποι με ένα παρατεταμένο διάστημα υψηλών θερμοκρασιών, όπου θα μας επηρεάζουν διαδοχικά θερμικά κύματα, κρατώντας τον υδράργυρο σε υψηλά επίπεδα. Την Τρίτη λοιπόν η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο σε όλη τη χώρα. Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στα βόρεια, με μικρή πιθανότητα να βρέξει το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικά στα ορεινά της Μακεδονίας. Γενικά όμως θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες, με ζέστη.

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο του Mega, Χριστίνα Ρήγου, καθώς η θερμοκρασία θα ξεκινήσει την ανοδική της πορεία, φτάνοντας το μεσημέρι τους 32-33 βαθμούς στα βόρεια, τοπικά 36 στη Μακεδονία, 36-37 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και μέχρι 33 στη δυτική Ελλάδα. Σε παρόμοια επίπεδα όμως θα παραμείνουν οι μέγιστες στα νησιά του Αιγαίου και θα κυμανθούν από 29-33 βαθμούς.Οι άνεμοι θα πνέουν σε δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις. Στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο 2-4 και στα νότια πιο ισχυροί, 5-6, τοπικά στα Δωδεκάνησα 7 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου, στην ανατολική Αττική θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη η μέγιστη το μεσημέρι. Και άνεμοι βορειοδυτικοί 2-4 μποφόρ, το πρωί στο Σαρωνικό μέχρι 5, στρεφόμενοι σε νοτιάδες.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια και αραιή συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου, με βορειοδυτικό άνεμο στο Θερμαϊκό 2-4 μποφόρ.

Σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη του θερμού κύματος, οι επόμενες μέρες θα είναι καυτές. Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα άνοδο, πλησιάζοντας στα βόρεια τους 37 βαθμούς, 35 στα δυτικά, 37-39 στα ανατολικά ηπειρωτικά και μέχρι 36 βαθμούς στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα. Ο ήλιος θα κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση τα βόρεια ορεινά, όπου το μεσημέρι προβλέπονται διάσπαρτες μπόρες. Σε ήπιες εντάσεις θα πνέουν οι άνεμοι στα πελάγη 2-4 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα είναι λίγο ενισχυμένοι μέχρι 5-6 μποφόρ.

Η πιο δύσκολη μέρα από μεριάς θερμοκρασιών και ζέστης θα είναι η Πέμπτη. Το θερμόμετρο θα φτάσει στα βόρεια τους 39, 38 στη δυτική Ελλάδα, 40-41 στα ανατολικά ηπειρωτικά και 37 βαθμούς Κελσίου στο νότιο Αιγαίο. Τιμές που θα φτάσουν και 5-6 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα, προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες. Το βορειοδυτικό ρεύμα στα πελάγη θα διατηρηθεί σε ήπιες εντάσεις 2-4 μποφόρ, και στα Δωδεκάνησα 5-6 μποφόρ.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!