Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Οι δωρεάν συναυλίες του Νοεμβρίου στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Ένας υπέροχος Νοέμβριος ξεκινά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με τις γυναικείες φωνές του τζαζ ελληνικού πενταγράμμου και της indie μουσικής σκηνής να μας ταξιδεύουν στον μουσικό τους κόσμο.

Ορισμένες από τις πιο δυναμικές vocalists της εγχώριας σκηνής, συναντιούνται στα Πανοραμικά Σκαλιά και την Αγορά του ΚΠΙΣΝ, και μοιράζονται μαζί μας τις μουσικές αφηγήσεις τους, μέσα από τις σειρές συναυλιών Τζαζ Διαχρονίες και Music Escapades.

Κάθε Παρασκευή του μήνα οι Τζαζ Διαχρονίες ‘γεμίζουν’ το ΚΠΙΣΝ με αυτοσχεδιασμούς και τζαζ μελωδίες από όλο τον κόσμο.

Οι Eva & The Apples (4/11) μας επιφυλάσσουν μουσικές εκπλήξεις με swing, latin και τζαζ επιρροές παρουσιάζοντας ένα χορευτικό σύμπαν γαλλικών, πορτογαλικών και αγγλο-αμερικάνικων ρυθμών. Η εκφραστική Sugahspank! μαζί με τους Swing Shoes (11/11) υπόσχονται μία μοναδική συναυλία με δυναμική διάθεση και ασυνήθιστους blues και gospel ήχους. Το πολυδιάστατο Sera Bellos Quintet μαζί με την Ελληνοτζαμαϊκανή Ξένια Ντάνια (18/11) θα ερμηνεύσει με το δικό του μοναδικό τρόπο jazz standards, προσθέτοντας bossa, reggae, latin, jazz και soul πινελιές, ενώ με την ιδιαίτερη φωνή  της η Penny Baltatzi (25/11) θα ξεδιπλώσει στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ ένα μουσικό χαλί με στάσεις σε γνωστές ελληνικές και ξένες διασκευές, από τη δεκαετία του ’40 μέχρι σήμερα.

Η βραδινή βόλτα του Σαββάτου ξεκινά με τις μουσικές εξορμήσεις των Music Escapades που κατακλύζουν με τους εξωτικούς και ονειρικούς ήχους τους τα Πανοραμικά Σκαλιά στο ΚΠΙΣΝ.

Τη σειρά συναυλιών αυτού του μήνα ανοίγει η πολυπράγμων Angelika Dusk (5/11) που με τις pop, indie και rock μουσικές περιηγήσεις της φλερτάρει με τα άκρα και ωθεί το κοινό της να πάρει τα δικά του ρίσκα. Η πολυτάλαντη και διεθνώς αναγνωρισμένη Σtella (19/11) ερμηνεύει κομμάτια με pop και dance στοιχεία, ενώ οι Daphne and the Fuzz (26/11) διηγούνται ιστορίες για τον έρωτα και τις κρυφές προσδοκίες, μέσω vintage pop μελωδιών και ονειρικών Mellotron ενορχηστρώσεων.

Το μουσικό πρόγραμμα του μήνα συμπληρώνουν δύο ξεχωριστές συναυλίες αγαπημένων σχημάτων.

Οι Gadjo Dilo (3/11) μεταφέρουν τη μαγεία της τσιγγάνικης τζαζ παράδοσης, δίνοντας ένα έντονο ελληνικό στοιχείο μέσα από το δικό τους μουσικό ιδίωμα το ‘Manouche De Grec’, ενώ οι The Jaguar Bombs (5/11)* μας υπόσχονται τις πιο άψογες μελωδίες για το καλύτερο υπαίθριο πάρτυ της πόλης με την Rockabilly, Surf και Garage Rock αισθητική τους να αναμειγνύεται με ορισμένους από τους πιο αγαπημένους εφηβικούς pop ύμνους.

*Την ίδια ημέρα, στις 11.30, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη οργανωμένη ποδηλατική βόλτα (η οποία είχε αναβληθεί λόγω των καιρικών συνθηκών) με σημείο εκκίνησης τη Γέφυρα Πουλόπουλου, στο Θησείο και τελικό προορισμό το ΚΠΙΣΝ,  όπου οι ποδηλάτες θα μπορούν να αφήσουν τα ποδήλατά τους και να απολαύσουν την συναυλία στο Ξέφωτο. Η εκδήλωση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το MBike.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο ΚΠΙΣΝ, είναι ελεύθερη.

Αναλυτικές πληροφορίες για το συνολικό προγραμματισμό του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org/events. 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!