Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

«Υπέρλαμπρη» πανσέληνος στον Κήπο του σπιτιού του Κώστα Ευαγγελάτου στην Κεφαλονιά-Έκθεση με θέμα «16 χρόνια» αισθητικές υποθήκες» (ΦΩΤΟ)

___ __ ________

Με μεγάλη προσέλευση φιλότεχνων, προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών, της επιστήμης και του θεάματος, αλλά και πολλών ομογενών καθώς και πολλών νέων εγκαινιάστηκε η  έκθεση εικαστικών έργων του ζωγράφου Κώστα Ευαγγελάτου, με γενικό τίτλο “16 Χρόνια Αισθητικές Υποθήκες”. Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε  στη “Μώβ Σκηνή”/ “Mauve Stage” του κατάφυτου και κοσμημένου με γλυπτά και φωτοπροβολές κήπου της Villa ΡΟΔΟΠΗ, η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση λόγου και τέχνης, με τίτλο “Πανσέληνος στον Κήπο”.

Φέτος το πνεύμα της βραδιάς, που παρουσίασε υποδειγματικά η κα Αγγελική Κοκκολιάδη-Γαρμπή, είχε συναισθηματικό “φιλοζωικό” περιεχόμενο βασισμένο στο βιωματικό αφήγημα του Κώστα Ευαγγελάτου “Louis d’ EST”, που αναφέρεται στον σκύλο του Λούη!

Στην ιδιότυπη παρουσίαση ο δρ. Ιστορίας της λογοτεχνίας Ηλίας Τουμασάτος διάβασε το προλογικό κείμενο του “Λούης, Canis Familiaris-Οικογενειακός σκύλος”, με αναφορές από τον μυθικό Κέφαλο και την Οδύσσεια μέχρι της μέρες μας, με  εμβρίθεια, λυρισμό και σαφήνεια. Ο νέος ηθοποιός, σκηνοθέτης Αλέξανδρος Λυκούρας ερμήνευσε σαν θεατρικό μονόλογο το πρώτο κεφάλαιο από το ανέκδοτο αφήγημα με λιτό, αλλά πειστικό εσωτερικό τρόπο. Η νέα  μουσικός, φλαουτίστρια Λουίζα Παπαντωνάτου επένδυσε αρμονικά την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα με τους ήχους του Μπάχ και Secret Garden.

Η βραδιά της σύγχρονης επτανησιακής βεγγέρας ολοκληρώθηκε με δεξίωση κάτω από το ολόγιομο Αυγουστάτικο φεγγάρι, με υποβλητική μουσική που επιμελήθηκε ο συνθέτης και σχεδιαστής Νίκος Γαρμπής-Nicofilimon.

Όλοι γεύτηκαν τις εξαιρετικές γεύσεις των εδεσμάτων και των κρασιών που πρόσφερε ευγενικά το Stateri, τις μάντολες και τα γλυκά της παραδοσιακής “Βοσκοπούλας”.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.

 

+ 30 2671028501, 6944621286

www.rodopicollection.blogspot. com

______ ___________, _____ __________ __________ ____ ______ ___ _. ___________ _____ __________, ________ _______ ____ ______ _.___________ _ ______ ____________ ___ ___ _____

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!