Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

«Νύχτες Τρόμου» στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Tαινιών Tρόμου, Horrorant Film Festival είναι εδώ για 3η συνεχή χρονιά και μας υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις, πολλές εκπλήξεις και … τρόμο! Όπως και πέρυσι, το πρόγραμμα είναι και πάλι εμπλουτισμένο με θεματικά αφιερώματα, πρεμιέρες και άλλα events.

Αφιέρωμα στα Θρυλικά Β-movies της Δεκαετίας του ’50

Τα B-movies χαρακτήρισαν μια ολόκληρη εποχή και ένα ολόκληρο έθνος, φέρνοντας έντονου χρωματισμού poster σχεδιασμένα στο χέρι και κάνοντας τέχνη τις χειροποίητες αφίσες στις αίθουσες της εποχής. Μπορεί τα Drive-In να έπαψαν να υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, αλλά η αύρα τους θα αναβιώσει ξανά στις αίθουσες. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μερικά από τα πιο σημαντικά sci-fi horror των 50’s που έγραψαν ιστορία θα προβληθούν σε εξαιρετική εικόνα και ήχο!

Στην Ατομική εποχή της δεκαετίας του ’50, η έκθεση ραδιενέργειας, οι διαρροές τοξικών ουσιών και άλλα τα επιστημονικά ατυχήματα είχαν μεγάλη επιρροή στη θεματική του Horror Cinema, όπου άρχισαν να αναπτύσσονται τεραστίων διαστάσεων μεταλλαγμένα τέρατα (Gojira ή αλλιώς Godzilla, 1954) και σαρκοφάγα έντομα-γίγαντες. Μέχρι τότε, οι περισσότερες ταινίες τρόμου ήταν φτιαγμένες πρόχειρα και με λίγα χρήματα και απευθύνονταν σχεδόν αποκλειστικά στο εφηβικό κοινό των drive-ins… Ένα τέτοιο φιλμ ήταν το I Was A Teenage Werewolf (1957).
ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ

Στις ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ 2016 (12-18 Μαΐου στην Αθήνα σε ΙΝΤΕΑΛ και ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ και 19-25 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη σε ΒΑΚΟΥΡΑ 1 & 2), στο πλαίσιο του αφιερώματος στα B-Movies της δεκαετίας του ’50, θα δούμε σε εξαιρετική ποιότητα τις ταινίες:

Invasion of the Body Snatchers (1956) του Don Siegel
Ένας γιατρός μιας μικρής πόλης καταλαβαίνει ότι ο πληθυσμός της κοινότητας του έχει αντικατασταθεί από εξωγήινους κλώνους χωρίς αισθήματα.

Night of the Demon (1957) του Jacques Tourneur
Ένας Αμερικανός ψυχολόγος ερευνά μια σατανική αίρεση η οποία είναι ύποπτη για περισσότερους από έναν φόνους.

The Incredible Shrinking Man (1957) του Jack Arnold
Ένας άνδρας αρχίζει να συρρικνώνεται, λόγω της έκθεσης του σε ένα συνδυασμό ακτινοβολίας και εντομοκτόνων, και η ιατρική επιστήμη είναι ανίκανη να τον βοηθήσει.

The House on the Haunted Hill (1959) του William Castle
Ένας εκατομμυριούχος προσφέρει δέκα χιλιάδες δολάρια σε πέντε ανθρώπους, με την υποχρέωση να περάσουν τη νύχτα σε ένα μεγάλο και τρομακτικό σπίτι, μαζί με τον ίδιο και τη σύζυγό του.

House of Usher (1960) του Roger Corman
Ένας άντρας επισκέπτεται για πρώτη φορά το αρχοντικό της οικογένειας της αρραβωνιαστικιάς του, για να ανακαλύψει την άγρια κατάρα της οικογένειας η οποία τους οδηγεί όλους στη τρέλα.

Το Horrorant Film Festival “FRIGHT NIGHTS” διοργανώνεται από το κινηματογραφικό δίκτυο FilmBoy (το κινηματογραφικό site www.filmboy.gr,  το θεματικό site www.horrorant.com και την εταιρεία διανομής FilmBoy Pictures) και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ισπανικής Πρεσβείας.

Πληροφορίες και προπωλήσεις

Τιμές Εισιτήριων
Απλό εισιτήριο 6 ευρώ (1 ταινία μικρού μήκους + 1 ταινία μεγάλου μήκους)
Ημερήσιο εισιτήριο 10 ευρώ (όλες οι ταινίες της ίδιας ημέρας)
Full Pass 50 ευρώ (ελεύθερη είσοδο για όλες τις προβολές του προγράμματος)

Αίθουσες προβολών

Αθήνα
Κινηματογράφος ΙΝΤΕΑΛ
Πανεπιστημίου 46, στάση ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο
Τηλ.: 210 38 26 720

Κινηματογράφος ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ
Λ. Συγγρού 106, στάση ΜΕΤΡΟ Συγγρού-Φιξ
Τηλ.: 210 92 30 081

Θεσσαλονίκη

Κινηματογράφος ΒΑΚΟΥΡΑ 1 & 2
Μιχαήλ 8, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 233665, 2310 233669

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!