Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Η ομάδα diZgravity παρουσιάζει το έργο της «M’ ακούς»

 

Όταν ο σύγχρονος χορός συνδυάζεται με το θέατρο

 

Η κρίση δεν δημιουργεί μόνο προβλήματα αλλά αποτελεί και πηγή έμπνευσης για την τέχνη. Με γνώμονα ακριβώς αυτό η νεανική χοροθεατρική ομάδα diZgravity ετοιμάζει το έργο της “M’ ακούς”.

Στην παράσταση παρακολουθούμε τη  ζωή μιας οικογένειας που έχει να αντιμετωπίσει μια βίαιη οικονομική κρίση και όλα  τα προβλήματα έρχονται στην επιφάνεια με μεγαλύτερη ένταση.

Χαρούμενες οικογενειακές στιγμές, καθώς και τα προβλήματα της καθημερινότητας , που συναντώνται σε πολλές οικογένειες όπως το bullying , η κακοποίηση, ακόμα και η κατάληξη να μείνει κάποιος άστεγος λόγω της κρίσης.Αλλάζει ο άνθρωπος από τα προβλήματα της καθημερινότητας; Τα παιδιά πως αντιλαμβάνονται τα προβλήματα της κοινωνίας αλλά και της ίδιας της οικογένειας ; Έχετε υπάρξει θύμα κακοποίησης ;

 

Είναι μερικά από τα ερωτήματα που απαντώνται ή επεξεργάζεται η παράσταση, στην οποία συμμετέχουν 3 ηθοποιοί και 5 χορευτές.

Η ομάδα:

 

Η ομάδα dizgravity δραστηριοποιείται από το 2007.  Είναι μια ομάδα που ασχολείται με το σύγχρονο χορό και τις τελευταίες της παραγωγές επιχειρεί να παντρέψει  το θέατρο με το χορό. Ο σύγχρονος χορός από μόνος του είναι θεατρικός και η χημεία του με το θέατρο μπορεί να αναδείξει μια παράσταση.  Έτσι φέτος μέσω της ιστορία μιας οικογένειας η ομάδα παραθέτει τα προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνία μας όπως bullying, ναρκωτικά,  άστεγοι, κρίση, κακοποίηση γυναικών που όλα τα παραπάνω έχουν σύνδεση με την λέξη βία. Βλέποντας την παράσταση  στόχος της ομάδας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στα προβλήματα που απασχολούν παγκοσμίως και να προσπαθούν να ακούν τους ανθρώπους, αλλά και αν έχουν οι ίδιοι κάποιο πρόβλημα και παραθέτουν το προβλήματα τους στο ερώτημα με ακούς να παίρνουν θετική απάντηση.

11095048_199121233809076_3714368673190327919_n

Oι συντελεστές:

 

Performers:

Κατερίνα Αλεξανδράκη, Τάνυα Βασδάρη, Μαρία Βασιλειάδη, Φλώρα Καραβελάτζη, Βλοτίνα Νουλέλλη, Ραφαέλα Πετράι, Μεταξία Ταμπούρλου, Δημήτρης Τσικούρας

 

Συντελεστές :

Σενάριο : Χριστίνα Μητροπούλου

Σκηνοθεσία – Χορογραφίες: Τάνυα Βασδάρη

Xορογραφίες – Υπευθuνη Παραγωγης: Tania Economo

Βοηθός χορογράφου : Κατερίνα Αλεξανδράκη

Φωτογραφια: Βαγγέλης – Κυριακος Ιορδανης

 

Χορηγοι Επικοινωνίας: Παραπολιτικα, Soul Radio, Πρωτο Θεμα

Ενδυματολόγος – Στυλίστας: Γιαννης Περίδης

 

Mέγα Χορηγοι:  ΝΕΟΝ Foundation

Ελληνική Ζυθοποιια Αταλαντης ΑΕ (Ζυθος)

Χορηγοι:Ταπιτοκαθαριστίριο Χρήστος Βασδάρης ΕΠΕ

 

Η ομάδα έχει ήδη κλείσει παραστάσεις στον χώρο El convento del arte  http://elconvento.gr ( Πέμη Ζούνη ) στις 14, 21 και 28 Μαΐου, καθώς και μία παράσταση στο φεστιβάλ Ελλήνων χορογράφων που θα πραγματοποιηθεί 1-12 Ιουνίου.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!