Έκθεση με φωτογραφίες από τα εννέα εργοστάσια τομάτας της Σαντορίνης

Το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SANTORINI ARTS FACTORY) παρουσιάζει τη φωτογραφική έκθεση «CARPEDIEM» του Χριστόφορου Δουλγέρη από το Σάββατο 7 Μαΐου.

Ο καλλιτέχνης, ειδικά για το SAF, θα παρουσιάσει τη φωτογραφική δουλειά που έχει συλλέξει έναν ολόκληρο χρόνο φωτογραφίζοντας τα απομεινάρια αλλά και τα εναπομείναντα σημάδια από τη βιομηχανία τομάτας στη Σαντορίνη, καταγράφοντας εικόνες από τα εννέα εργοστάσια τομάτας που δραστηριοποιούνταν στο νησί. Οι φωτογραφίες καταγράφουν εικόνες από το παρελθόν και το παρόν των εργοστασίων τομάτας του νησιού με ένα θεατρικό και ποιητικό τρόπο.  Χνάρια και σημάδια του παρελθόντος της βιομηχανίας της τομάτας έρχονται να μας επαναφέρουν σε ένα εικαστικό διάλογο με την πραγματικότητα φωτίζοντας αθέατες πλευρές της πραγματικότητας.

Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφικά τυπώματα μεγάλων διαστάσεων όπως και μια υπερμεγέθης εγκατάσταση που σκοπό έχει να μεταφέρει στους θεατές μια τμηματική εικόνα αναπαράστασης ενός εργοστασίου τομάτας, σε πραγματικές διαστάσεις.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έκθεση Φωτογραφίας του Χριστόφορου Δουλγέρη

CarpeDiem ή Αδράξτε τη Μέρα

SANTORINI ARTS FACTORY SAF

Εγκαίνια: Σάββατο 7 Μαίου 2016 / 19.00 – 22.00

Βλυχάδα Σαντορίνης