Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Δύο συγγραφείς ενώνουν τις δυνάμεις τους και μιλούν για την αγάπη και την αλληλεγγύη!

 

Η Εύα Πετροπούλου-Λιανού με την μουσικοθεατρική παράσταση: “Η Ζεραλντίν και το ξωτικό της λίμνης”, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της από τις Εκδόσεις Έναστρον, και η Άννα Νικολαΐδη με το βιβλίο της: “Το Ηθικό Υπόβαθρο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και στα Γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα”, Εκδόσεις Λιβάνη, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε μια εκδήλωση με θέμα την αγάπη και την αλληλεγγύη.

 

Συμμετέχουν: α) Καλλιτέχνες: Ηθοποιοί – Κατερίνα Γεωργούση & Θωμάς Χαβιανίδης, Μουσικοί – Δημήτρης Βοζαΐτης & Φώτης Μαντζαρίδης, β) Ομιλητές: Μαρία Ε. Γιαννάτου, Θάλεια Παπαδοπούλου,  Κατερίνα Θανοπούλου, Αποστολία Ακριβούση, Δρ. Χάρης Βλάδος, Δρ. Παρασκευή Κοψιδά – Βρεττού, Ζέφη Θανάσουλα, Εύα Πετροπούλου-Λιανού .

 

Αναλυτικά η παρουσίαση:.

 

15.00-16.00

 

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης το κοινό θα απολαύσει την μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο: “Η Ζεραλντίν και το ξωτικό της λίμνης”, βασισμένη στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο της δημοσιογράφου και συγγραφέως, Εύας Πετροπούλου-Λιανού, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Έναστρον, και πραγματεύεται κοινωνικές αξίες και ζητήματα όπως: η φιλία, η αγάπη, η διαφορετικότητα και η αλληλεγγύη.

 

Την παράσταση θα προλογίσει στο κοινό η θεατρολόγος κι αρθρογράφος, Μαρία Ευθυμία Γιαννάτου. Μια ομάδα από  αξιόλογους ηθοποιούς και μουσικούς θα αποδώσουν μέσα από την αφήγηση, το χορό  και  τη μουσική ένα μικρό απόσπασμα  από το βιβλίο. Προλογίζει  η ίδια η συγγραφέας, ενώ την αφήγηση κειμένων,  μουσική σύνθεση – επιμέλεια με συνοδεία πιάνου, παρουσιάζει  η μουσικός, Θάλεια Παπαδοπούλου. Οι ηθοποιοί της παράστασης θα είναι: η Κατερίνα Γεωργούση και ο Θωμάς Χαβιανίδης (μεταλλόφωνο).

 

Είσοδος ελεύθερη!

 

16.00-17.00

 

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της δημοσιογράφου, τηλεοπτικής παρουσιάστριας και συγγραφέως Άννας Νικολαΐδη που πραγματεύεται το πολύ επίκαιρο ζήτημα – την φιλοσοφική διάσταση του προσφυγικού ζητήματος και τον ρόλο των ΜΚΟ και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στο θέμα αυτό.

 

Ο τίτλος του βιβλίου είναι: “Το Ηθικό Υπόβαθρο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και στα Γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα”  κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής, Κατερίνα Θανοπούλου, η Προϊσταμένη Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας, Αποστολία Ακριβούση, o Λέκτωρ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Δρ. Χάρης Βλάδος,  η Πρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Λευκάδας, Λέσχη Ανάγνωσης και Στοχασμού, και Κριτικός Λογοτεχνίας,  Δρ. Παρασκευή Κοψιδά – Βρεττού, η Τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας της ΜΚΟ «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός», Ζέφη Θανάσουλα, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η συγγραφέας, Εύα Πετροπούλου-Λιανού.  Η παρουσίαση θα κλείσει με μελοποιημένη εκτέλεση τριών τραγουδιών. Ερμηνευτής θα είναι ο Δημήτρης Βοζαΐτης, ενώ στο πιάνο θα τον συνοδεύει  ο Φώτης Μαντζαρίδης.

 

Συντονίζει ο δημοσιογράφος, Πάνος Παπαδάκης.

 

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης θα είναι η εταιρεία παραγωγής ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών Inpoint Productions, η ενημερωτική εκπομπή «Ανάδειξέ το», που προβάλλεται στον τηλεοπτικό σταθμό SBC, καθώς και η ιστοσελίδα – Πράσινη Ατζέντα της Πόλης – prasinizo.gr (Ζηνοβία Λιάπη), ο ενημερωτικός ιστότοπος για τους γονείς και το παιδί – Infokids.gr.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στα τηλ.:

 

Inpoint Productions: 210 9655412