Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πατρίδες που έγιναν φωτιά : Μία συναυλία για τους πρόσφυγες

 

 

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών η μοναδική συναυλία που συνδιοργάνωσαν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το International Foundation for Greece (IFG) για τη στήριξη των προσφύγων που φθάνουν καθημερινά στη χώρα μας.

Το κοινό αποθέωσε τους Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιάννη Κότσιρα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Πάνο Μουζουράκη, Γιώργο Νταλάρα, Γιώργο Περρή και Μάριο Φραγκούλη που συνέπραξαν με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων, σε μουσική διεύθυνση Χρήστου Χαλκιά δίνοντας το «παρών» αφιλοκερδώς σε αυτή την εκδήλωση που είχε στόχο να ενδυναμώσει την αλληλεγγύη και να συμβάλει στην κάλυψη των βασικών αναγκών των προσφύγων για την περίοδο που θα παραμείνουν στη χώρα μας.

Συμμετείχαν επίσης: NGradioBand με τον Ισίδωρο Πάτερο και Αλέξανδρος Ιακώβου – Γιώργος Μιχαήλ.

Την παρουσίαση και σκηνοθετική επιμέλεια της βραδιάς είχε ο κος Δημήτρης Λιγνάδης. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το τραγούδι «Πατρίδες που έγιναν φωτιά» σε στίχους Μάνου Ελευθερίου και μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, το οποίο δημιουργήθηκε και ηχογραφήθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό καθώς και το video clip του τραγουδιού που επιμελήθηκε η Μαρία Κλάρα Μαχαιρίτσα

Επίσης προβλήθηκε video με τα μηνύματα αλληλεγγύης που έστειλαν προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας, Patrons και Πρέσβεις Καλής Θελήσεως του International Foundation for Greece όπως οι Andrea Bocelli, Luz Casal, Andreas Wisniewski και Eric Burdon. Ο Επίτιμος Πρόεδρος του IFG κος Νίκος Αλιάγας ήρθε από τη Γαλλία ειδικά για την εκδήλωση.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) για την κάλυψη των αναγκών της προσωρινής διαμονής τους.

Μεγάλοι χορηγοί της βραδιάς ήταν η Western Union-Paylink, η Cyta Ελλάδoς, η Aegean Airlines, η Africon και το Studio7, που συνέβαλλαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση κορυφαίων καλλιτεχνών με σκοπό τη στήριξη των προσφύγων που φθάνουν καθημερινά στη χώρα μας. Επίσης το εικαστικό της αφίσας της διοργάνωσης επιμελήθηκε ο STMTS/Σταμάτης Μήτσιος.»

 

kkk

 Μαρίνα Νικολάου (Διευθύντρια Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας Cyta Ελλάδος), Γιάννης Κουλίας (Διευθ. Σύμβουλος Cyta Ελλάδος), Γιώργος Καμίνης (Δήμαρχος Αθηναίων)

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!