Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Maria Callas THE LEGEND Από 2-20 Δεκεμβρίου 2021 στο St. George Lycabettus

 

 

Από την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, ημέρα γέννησης της θρυλικής ντίβας της όπερας Maria Callas, στο St. George Lycabettus θα ξεκινήσει ένα επετειακό εικοσαήμερο προς τιμήν της μεγάλης σοπράνο που θα περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας-documentary«Maria by Callas» του Tom Volf από την Film Trade, ένα δείπνο στο πολυβραβευμένο La suite υπογεγραμμένο από τον executive chef Βασίλη Μήλιος σε συνεργασία με τον Γάλλο chef Geoffrey Rembert(από το βραβευμένο με αστέρι Michelin, Jacques Faussat) και εμπνευσμένο από τα δείπνα που διοργάνωνε η Κάλλας στο σπίτι της, μια έκθεση ασπρόμαυρων φωτογραφιών της ντίβας στον διάδρομο του θεματικού ορόφου «Αθάνατοι Έλληνες» καθώς και την έκθεση  Vissi d’arte, τα έσοδα της οποίας θα δοθούν υπέρ της δημιουργίας Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Μαρία Κάλλας στο κτίριο που έζησε η Μαρία Κάλλας στην Πατησίων 51.

 

Maria By Callas – Tom Volf. Από τις 2 Δεκεμβρίου στο screening room του St. George Lycabettus θα προβάλλεται η ταινία-ντοκιμαντέρ του Tom Volf ‘’Maria by Callas” από την Film Trade σε συνεργασία με τo Le Soleil Foundation, την κυρία Άντα Ηλιοπούλου και το Callas Foundation Παρισιού. O Tom Volf , είναι Πρόεδρος του Callas Foundation του Παρισιού, συγγραφέας του βιβλίου “Μαρία Κάλλας: Γράμματα και Αναμνήσεις» των εκδόσεων Πατάκη , σκηνοθέτης και παραγωγός της ομώνυμης παράστασης της Μόνικα Μπελούτσι καθώς και της ταινίας-ντοκιμαντέρ Maria by Callas.

 

Η ταινία θα προβάλλεται δωρεάν και είναι απαραίτητη η προκράτηση λόγω περιορισμένων θέσεων.

 

Ώρα προβολής καθημερινά 19.00-21.00. Η χωρητικότητα του χώρου εξυπηρετεί μόνο 25άτομα καθημερινά, με ενδεχόμενο να κλειστεί η αίθουσα και αποκλειστικά για γκρουπ ατόμων. Κράτηση θέσεων στο 210 7416000. Απαραίτητο το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ: Η Filmtrade σε συνεργασία με το Callas Foundation Παρισιού, το Le Soleil Foundation και την Άντα Ηλιοπουλου παρουσιάζουν στο St. George Lycabettus την ταινία MARIA by CALLAS: H MAΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ του διάσημου σκηνοθέτη και παραγωγού Tom Volf. H ταινία «MARIA BY CALLAS: H MAΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ» παρουσιάζει την άνοδο, το απόγειο και την τραγική μοίρα της Μαρίας Κάλλας, μέσα από συνεντεύξεις της, σπάνιο υλικό από τις παραστάσεις της και οπτικό αρχείο που δεν έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν.

 

Για πρώτη φορά, 40 χρόνια μετά το θάνατό της, η Μαρία Κάλλας, η διασημότερη τραγουδίστρια όπερας, εξιστορεί τη ζωή της με τα δικά της λόγια. Δεν μιλούν γι’ αυτήν άνθρωποι που την γνώριζαν ή ειδικοί, αλλά η ίδια η Κάλλας μιλά για τον εαυτό της, μέσα από συνεντεύξεις της (εκ των οποίων οι περισσότερες παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα), και μέσα από σπάνια αλληλογραφία προς τους φίλους και την οικογένειά της, ερωτικές επιστολές της προς τον πρώτο της σύζυγο, αλλά και μια αποκαλυπτική ερωτική επιστολή προς τον Ωνάση λίγους μήνες πριν χωρίσουν, μας δίνουν πρόσβαση στα συναισθήματα και τις σκέψεις της. Ένα δείπνο από το σπίτι της Maria Callas στο βραβευμένο La suite.

 

Μετά την προβολή της ταινίας μπορείτε να ανεβείτε στο La Suite. Το μενού του executive chef Βασίλη Μήλιου σε συνεργασία με τον Γάλλο chef Geoffrey Rembert (από το βραβευμένο με αστέρι Michelin, Jacques Faussat) είναι εμπνευσμένο από τα δείπνα που διοργάνωνε η Μαρία Κάλλας στο σπίτι της στο Παρίσι για τους στενούς της φίλους. Το δείπνο ξεκινάει με Amusebouche. Για ορεκτικό μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ μανιταριών Παρισιού σε 3 υφές ή σουφλέ με αντίδια. Στο κυρίως ακολουθεί μια επιλογή από λαυράκι με πουρέ από σέλινο και κάστανο ή coquilletes lardo doColonatta και παρμεζάνα. Για τo επιδόρπιο μπορείτε να επιλέξετε το αγαπημένο της Callas, Fondant σοκολάτας ή το cheese cake με μαύρο κεράσι.

 

 

 

 

 

 

 

«ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» Το φιλμ εντάσσεται στα πλαίσια της ιδέας ‘’Τουρισμός Πολιτισμός’’ που εκπονεί απο 20ετιας το Saint George Lycabettus για τους θεματικούς χώρους ( και όχι μόνο ) και είναι η B ΕΝΟΤΗΤΑ , μετά το πρόσφατο τριήμερο ( της ‘ Α ΕΝΟΤΗΤΑΣ) συνέδριο με την ευκαιρία των 200 ετών απο το 1821.

 

 

Έτσι θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε μια έκθεση ασπρόμαυρων φωτογραφιών της ντίβας Maria Callas στον διάδρομο του θεματικού ορόφου «Αθάνατοι Έλληνες» καθώς κατευθύνεστε στην gallery του ξενοδοχείου για την έκθεση Vissi d’arte

 

Από τις 3 Νοεμβρίου στην gallery του ξενοδοχείου ξεκίνησε η έκθεση Vissi d’ arte (‘’Έζησα την Τέχνη’’)από την μεγάλη σοπράνο Βάσω Παπαντωνίου, που έχει σκοπό να δημιουργήσει «Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Μαρία Κάλλας» στο κτίριο που έζησε η Μαρία Κάλλας στην Πατησίων 51. Στην έκθεση συμμετέχουν Έλληνες δημιουργοί με curator την γνωστή τεχνοκριτικό Ίρις Κρητικού και τα έσοδα θα δοθούν για την αναπαλαίωση του κτιρίου. Η έκθεση θα συνεχιστεί έως τις 20 Δεκεμβρίου.

 

 

Poster ταινίας Maria By Callas του Tom Volf.

 

 

το La suite

: Απο εκδήλωση του Tom Volf, η Αγγελική Μαργαρίτη-Andrews, η Άντα Ηλιοπούλου, η Κατερίνα Παναγοπούλου, ο Τομ Βολφ και η Ειρήνη Βασιλοπούλου.

Ο βραβευμένος με Michelin chef Geoffrey Rembert

 

: Ο executive chef του St.George Lycabettus Βασίλης Μήλιος. Photo 6: πιάτο από το Callas Menu.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!