Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Κύθνος: Πανέμορφη και αγαπημένη

Ήρεμη και ζωντανή, κοντά στην Αθήνα κι όμως τόσο μακριά από όλα, η Κύθνος είναι ένας προορισμός, που αξίζει να επισκεφθείτε, να ανακαλύψετε και να αγαπήσετε.Με μια πανέμορφη χώρα που συγκεντρώνει όλες τις ομορφιές του κυκλαδίτικου τοπίου, αλλά και με πολλά ακόμα μέρη που θα σας ενθουσιάσουν, το νησί σας υποδέχεται για στιγμές απόλυτης καλοκαιρινής χαλάρωσης και διασκέδασης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δήμαρχος της Κύθνου, Σταμάτης Γαρδέρης σημείωσε ότι αν και τα τελευταία χρόνια υπάρχει δυναμική στροφή στην τουριστική οικονομία, η Κύθνος τρέχει με ρυθμούς αύξησης της τουριστικής κίνησης που φτάνει το 20%, έχοντας μάλιστα και αντίκτυπο στην επιμήκυνση της σαιζόν.

Η Κύθνος έχει 92 παραλίες, κάτι που τα τελευταία χρόνια τις ανακαλύπτει ο κόσμος, όπως τονίζει ο δήμαρχος, εν τούτοις Γάλλοι, Βέλγοι, Ιταλοί και Ελβετοί είναι αυτοί που του δείχνουν κάθε χρόνο την προτίμηση τους.

Ανακαλύψτε μια προς μια τις παραλίες του νησιού. Οι πιο δημοφιλείς βρίσκονται στη διαδρομή που συνδέει το λιμάνι, το Μέριχα, με τη Χώρα.

www.viewsofgreece.gr

Θα φτάσετε εύκολα στην μεγάλη αμμουδιά της Επισκοπής ενώ για οικογενειακές βουτιές προτιμήστε τα Λουτρά, αλλά και τη Νάουσα, το Ζογκάκι και τις Λεύκες. Κοντά στα Λουτρά θα βρείτε τον ορμίσκο του Αϊ-Σώστη και την όμορφη παραλία Ποτάμια.

Παραλία της Επισκοπής

 

Μην φύγετε από το νησί αν δεν επισκεφθείτε την παραλία Κολώνα, μια αμμουδερή λωρίδα, που συνδέει την Κύθνο με το νησάκι του Αγίου Λουκά. Την αποκαλούν και «Βασίλισσα» και θα καταλάβατε το γιατί, αμέσως μόλις φτάσετε εκεί. Ο δρόμος είναι αρκετά δύσκολος, αλλά το τοπίο θα σας αποζημιώσει. Δυο όμορφες παραλίες που σχηματίζονται εκατέρωθεν, δημιουργούν ένα μαγευτικό τοπίο και μια μοναδική ενέργεια, που σε παρασύρει. Κολυμπήστε στα κρυστάλλινα νερά, παίξτε με την άμμο και απολαύστε το ηλιοβασίλεμα σε μια παραλία, που θα σας μείνει αξέχαστη.

Για καλό φαγητό, αλλά  και γαστρονομικές απολαύσεις το παραθαλάσσιο εστιατόριο  Yalos-Byzantio Restaurant est 1976  που βρίσκεται στην περιοχή “Μέριχα” της Κύθνου προσκαλεί τους επισκέπτες σε ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο της γαστρονομίας και της κυκλαδίτικης αισθητικής. Απολαμβάνοντας μία προνομιακή θέση στην παραλία του Μέριχα, προσφέρει εξαίσια θέα, αλλά και μοναδικές γεύσεις από την τοπική και την μεσογειακή κουζίνα, εμπλουτίζοντάς τες διαρκώς με νέους συνδυασμούς και υλικά.

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!