Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ο Κύκλος του Οιδίποδα στα ελληνικά και τα κινεζικά

Tο Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕΔΡΑ) και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ) παρουσιάζουν την παράσταση Ο κύκλος του Οιδίποδα στo θέατρο του ΙΜΚ στις 13 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00

Το κείμενο αποτελεί σύνθεση  χωρίων από τον κύκλο του Οιδίποδα (Οιδίπους Τύραννος, Αντιγόνη, Οιδίπους επί Κολωνώ).  Η παράσταση γίνεται σε  συνεργασία με ηθοποιούς της Κεντρικής Ακαδημίας Δράματος του Πεκίνου, γλώσσα της είναι τα ελληνικά, τα κινεζικά και τα αρχαία ελληνικά των χορικών, ενώ οι υπέρτιτλοι θα είναι στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Το έργο αυτό αποτελεί την καταληκτική φάση του Προγράμματος που υλοποιείται με την οικονομική ενίσχυση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αναπτύσσοντας εδώ και ένα χρόνο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μια σημαντική δέσμη δράσεων με αντικείμενο την καλλιτεχνική και εκπαιδευτική ερμηνεία και παρουσίαση του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος. Στη φιλοξενία των Κινέζων ηθοποιών συμβάλλει η Βουλή των Ελλήνων.

Σκηνοθεσία: Γιάγκος Ανδρεάδης, χορογραφία Φάνης Καφούσιας, Αρχαία λύρα: Αλίκη Μαρκαντωνάτου, Δραματουργία- μεταφράσεις:Γιάγκος Ανδρεάδης-Πέπη Ρηγοπούλου, Κρουστά: Νίκος Τουλιάτος, Διδασκαλία αρχαίων χορικών: Γιάννης Τράντας, Βοηθός σκηνοθέτης: Κώστας Μητράκας.

Κινεζική ομάδα ερμηνευτών που εκπροσωπεί την Κεντρική Ακαδημία Δράματος του Πεκίνου: σκηνοθέτης- ηθοποιός Τσίαγκ Μπο Νίγκ, Ηθοποιοί: Γκονγ Ξιάο Ρογκ, Τσάγκ Λιν,Τσιαγκ Γιουάν, Ουάγκ Σι Ουέι.

Έλληνες ηθοποιοί: Αντωνιάδης Αντώνης, Καρλατήρα Γεωργία, Καστρίτης Στάθης, Κώνστα Τζωρτζίνα, Λύκου Εβίτα, Μητράκας Κώστας, Ρούσσου Ιωάννα, Σολδάτου Σοφία, Τσικούρας Δημήτρης, Χαρμπάτσης Γιάννης.

Info: Είσοδος ελεύθερη. Ώρα στις 21:00. 13/9 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα και την ίδια ώρα 15/9 στο Θέατρο Φρύνιχος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!