Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Γιώργος Δούκας στo freddonews.gr: «Είχα πει ότι όταν αρχίσω να “μαραίνομαι” θα παρουσιάσω τα γραπτά μου»

Του Τσακίρη Κωνσταντίνου

Μπορεί να τον γνωρίζουμε πολλά χρόνια μέσα από το τραγούδι και την μουσική, σήμερα όμως ο Γιώργος Δούκας, μας δείχνει και ένα νέο του ταλέντο, αυτό της συγγραφής παραμυθιών για παιδιά. Ο τραγουδιστής το μεσημέρι της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου, παρουσίασε το πρώτο του έργο , το οποίο έγινε θεατρική παράσταση, με τίτλο «Οι περιπέτειες του «Μίνι» Μίου».

Γιώργος Δούκας

Πλήθος κόσμου, μεγάλων, μικρών, βρέθηκε στο θέατρο «Ριάλτο-Αλέκος Αλεξανδράκης» για να παρακολουθήσει την παράσταση σε κείμενα του Γιώργου Δούκα και σκηνοθεσία της Μπέσυς Μάλφα. Ανάμεσα στο κόσμο είδαμε και πολλά πρόσωπα από την showbiz, τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, τον Αλέξανδρο Ρήγα, τον Παντελή Καναράκη, την Σοφία Μουτίδου, την Λήδα Ματσάγγου, και την Έρρικα Μπρόγερ με την κόρη της Σάντρα Βουτσά.

Γιώργος Δούκας-Μπέσυ Μάλφα-Έρρικα Μπρόγερ(σπάνια εμφάνιση)-Σάντρα Βουτσά

Φυσικά το freddonews.gr ήταν εκεί και συνομίλησε με τον Γιώργο Δούκα:

Σε γνωρίζουμε ως τραγουδιστή όλα αυτά τα χρόνια και σήμερα σε βλέπουμε σε έναν άλλο ρόλο αυτό της συγγραφέα θεατρικής παράστασης. Πως έγινε αυτή η στροφή;

«Το τραγούδι δεν έχει τελειώσει, απλά κάνω μια παύση, σε όλο αυτό που γίνεται λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της μετάβασης τόσο των τηλεοπτικών όσο και των μουσικών δρώμενων. Το γράψιμο ήταν κάτι που το έκανα από μικρός, αλλά επειδή ο κόσμος με γνώρισε ως τραγουδιστή είχα στο “παραμορφωμένο” μου μυαλό το σχέδιο να ολοκληρώσω την μουσική μου, την τραγουδιστική μου καριέρα και μετά τα 40-50, που θα αρχίσω να “μαραίνομαι” και εγώ όπως όλοι οι άνθρωποι να παρουσιάσω τα γραπτά μου.»

Σου αρέσει περισσότερο να γράφεις έργα για την τηλεόραση ή για το θέατρο;

«Ξεκίνησα να παρουσιάζω κάποια έργα που είχα γράψει, κάποιες ιδέες μου που έγιναν τηλεοπτικές σειρές, στις οποίες δεν με ενδιέφερε να αναγράφεται το όνομα μου, διάφορες εκπομπές φίλων που κάνανε τηλεοπτικές επιτυχίες και ξεκινήσαμε μετά μαζί με την Μπέσυ Μάλφα, να διοργανώνουμε τα πρώτα μας δείγματα, τα δημιουργικά.»

Πως είναι να συνεργάζεσαι με την Μπέσυ Μάλφα;

«Είναι μια γυναίκα που αγαπάει αυτό που γράφω, το αναγάγει σε ότι καλύτερο θα μπορούσα να φανταστώ. Μας δένει μια φιλία, πλέον και μια οικογενειακή σχέση, εφόσον συνεργαστήκαμε και με τα παιδιά της και τα θεωρώ δικά μου. Είναι μια άψογη συνεργάτιδα, είναι σκληρή εκεί που πρέπει,  επιβραβεύει εκεί που πρέπει και δεν χαρίζεται. Αν είναι κάτι καλό το κρατάει, ακούει πάντα τις γνώμες των άλλων, αφήνει τους ηθοποιούς της να εκφραστούν και μετά τους μαζεύει. Δεν τους κόβει τα φτερά και είναι πάρα πολύ αυστηρή σε αυτό που θέλει. Και με εμένα επειδή πολλές φορές πλατειάζω και σαν καινούργιος συγγραφέας, με “μαζεύει” και με φέρνει εκεί που πρέπει. Αυτό είναι το μυστικό, ό,τι το κάνει με καλό τρόπο. Δεν εξαναγκάζει κανέναν να κάνει κάτι. Σου λέει αυτός είναι ο τρόπος, βρες το μέσα σου».

Γιώργος Δούκας-Μπέσυ Μάλφα

Τι είναι για σένα «Οι περιπέτειες του Μίνι  Μίου»;

«“Οι περιπέτειες του Μίνι  Μίου” είναι μια υπαρκτή ιστορία. Για όσους με γνωρίζουν προσωπικά, γνωρίζουν ότι οι ήρωες που έχω γράψει στο θεατρικό, το οποίο είναι και το πρώτο μου παιδικό βιβλίο, που μόλις τελείωσα, θα είναι μια τριλογία, ξεκινά με τις “ Περιπέτειες του Μίνι  Μίου”. Είναι τα ζώα μου που έχω στο σπίτι, δηλαδή ο Μίνι Μίου είναι ο “Έλιοτ” μου, ο οποίος όντως όταν έγραφα τα πρώτα μου έργα, πεταγόταν στο πληκτρολόγιο και είδε ότι γράφοντας φαίνεται στην οθόνη, και ξεκινούσε με την πατούσα του να γράφω».

Από την παράσταση “Οι περιπέτειες του Μίνι Μίου”

Από την παράσταση “Οι περιπέτειες του Μίνι Μίου”

Από την παράσταση “Οι περιπέτειες του Μίνι Μίου”

Οι συντελεστές της παράστασης κόβουν την πίτα τους 

Τέλος ο Γιώργος Δούκας αναφέρθηκε και στην συνεργασία του με τον Αλέξανδρο Ρήγα, ο οποίος του έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσει το έργο του στο θέατρο «Ριάλτο» , το οποίο αναβίωσε ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης.

«Πάρα πολύ καλή. Με τον Αλέξανδρο γνωριζόμαστε χρόνια, είναι ένας άνθρωπος πολύ ιδιαίτερος, γιατί είναι ένα τεράστιο ταλέντο, ο οποίος μπορεί να πάρει κάτι μέτριο και να το κάνει τέλειο. Αυτό είναι η μαγεία που έχει ο Αλέξανδρος Ρήγας. Έχει αυτή την “παραμορφωμένη” καλή ιδιότητα, είναι γεννημένος καλλιτέχνης και δεν πιστεύει στον εαυτό του όσο πρέπει. Είναι από τους καλύτερους σκηνοθέτες που έχουμε εν ζωή σήμερα».

Γιώργος Δούκας-Αρτέμης Γαβριλούκ (ηθοποιός, δεξιά)

O Γιώργος Δούκας, η Μπέσυ Μάλφα και ο δημοσιογράφος του freddonews.gr Τσακίρης Κωνσταντίνος

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!