Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Γιώργος Σαμπάνης: «Μετά τον χωρισμό δεν μπορείς να είσαι φίλος με τον άλλον»

 

Της ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΟΥ –  Ένθετο Secret – εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

 

 

 Δημιουργικός, δυναμικός, ταπεινός αλλά και ευαίσθητος. Έτσι χαρακτηρίζεις τον Γιώργο Σαμπάνη ακούγοντάς τον μέσα από δουλειά του, αλλά και κάνοντας κουβέντα μαζί του. Με αμέτρητες επιτυχίες και σουξέ στο ενεργητικό του, είναι ένας καλλιτέχνης που έχει πολλά να προσφέρει στο ελληνικό τραγούδι. Λατρεύει τη μουσική, νιώθει τυχερός για όσα έχει και όταν σου μιλά, λέει πάντα αυτό που πιστεύει. Άλλωστε δεν τον αφορά να κερδίσει τη συμπάθεια των άλλων λέγοντας μόνον ό,τι τους αρέσει.

Η χρονιά έκλεισε με μια ακόμα επιτυχία, καθώς τα «Λόγια που καίνε», η νέα του δουλειά που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο από την Cobalt music, έχει αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο  που ξεχώρισε αμέσως το κομμάτι «Σε σένα σταμάτησε η καρδιά» : «Κάθε φορά δίνω κάτι νέο από μένα. Είναι ένα άλμπουμ με 10 τραγούδια. Οι στίχοι ανήκουν στην Ελεάνα Βραχάλη, είναι ο 5ος δίσκος που κάνω με τον παραγωγό μου, τον Χρήστο Σούμκα. Εργαστήκαμε πολύ για να το φτιάξουμε όλο αυτό και είμαι πολύ περήφανος».

Για τέταρτη φορά τον απολαμβάνουμε στο «Acro», έναν χώρο ζεστό για εκείνον, καθώς «ζεστή» είναι και η συνεργασία που έχει: «Είναι οι άνθρωποι πίσω από αυτό, ο Ηλίας Μαροσούλης και ο Αγγελος Κοταρίδης, που με στηρίζουν και έχουμε μια σοβαρή και υγιή σχέση. Δεν υπήρχε λόγος να σταματήσουμε, αφού όλα πάνε καλά», εξηγεί.

Τον ρωτώ αν αγχώνεται κάθε φορά για το αν «θα πάει» το μαγαζί, καθώς η κρίση έχει «χτυπήσει» και τη νύχτα: «Δεν είναι τίποτα στο χέρι μου. Εγώ το μόνο άγχος που έχω είναι για το αν το πρόγραμμα είναι καλό. Επίσης προσπαθώ να έχω χαμηλές τιμές ώστε κάποιος να μπορεί να δει το πρόγραμμά μου με δέκα-δώδεκα ευρώ», δηλώνει στο Secret. Ρωτάω αν έχουν πέσει τα ποσά; «Ναι, δεν είναι πια μεγάλα. Κάθε εποχή όμως έχει και τα θετικά της και τα αρνητικά της. Αν αυτοσκοπός σου είναι τα φράγκα, δεν είσαι καλλιτέχνης. Η μουσική δεν είναι τα λεφτά, αλλά η ανάγκη μου να επικοινωνήσω με τον κόσμο. Ναι, είναι μια χαρά τα χρήματα. Και υπέρογκα να ήταν όμως, δεν θα άλλαζε αυτό την τέχνη μου».

Η σχέση του με το χρήμα; «Γενικά, είμαι ολιγαρκής», μου λέει. Έχει βγάλει πολλά χρήματα μέχρι τώρα; «Πώς να κάνεις λεφτά στις μέρες μας;», μου λέει. Όμως, εκτός από τραγουδιστής, ο Γιώργος Σαμπάνης έχει και τη σύνθεση, καθώς μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες μεγάλων καλλιτεχνών φέρουν την υπογραφή του: «Εγώ τα τραγούδια μου τα δίνω τσάμπα… Φέρε μου έναν καλλιτέχνη να σου πει ότι πήρα λεφτά». Γιατί το κάνει αυτό; «Γιατί δεν είναι ντομάτες και αγγούρια, είναι τέχνη και δεν μπορώ να το αξιολογήσω. Αν έχω κάποιο σοβαρό πρόβλημα, αν πρόκειται να πεθάνει κανείς, μπορεί να τα πουλήσω. Τώρα δεν υπάρχει λόγος». μου εξηγεί.

Από τους καλύτερους συνθέτες της γενιάς του, είναι ένα όνομα που έρχεται αμέσως στο μυαλό πολλών συναδέλφων του όταν αναζητούν μια νέα επιτυχία. Γιατί ό,τι «αγγίζει» γίνεται χρυσός! Είναι όμως εφικτό να λέει πάντα ναι; «Είναι κάποιες συνεργασίες που τιμώ χρόνια, είναι άλλες που τις κάνω για να πειραματιστώ. Δεν είναι όλα μου τα τραγούδια καλά. Γράφω 5-10 τον χρόνο και όσα πιστεύω πως είναι καλά τα δίνω», δηλώνει.

Μια νέα του συνεργασία είναι αυτή με τον Νίκο Οικονομόπουλο και το τραγούδι «Είναι κάτι λαϊκά»: «Έκανα ένα μεγάλο πείραμα με τον Νίκο, που πέτυχε. Δεν μπορώ να το ξέρω από πριν αυτό. Ο Νίκος το ήθελε και το πίστεψε. Αυτό είναι και το μόνο άγχος που έχω. Να μην πάρω στον λαιμό μου κάποιον καλλιτέχνη, γιατί τους σέβομαι και δεν θα ήθελα να είμαι υπεύθυνος για μια αποτυχία».

Την περίοδο που ήταν ζευγάρι με την Άννα Πρέλεβιτς , είχε δηλώσει πως αν συνέχιζαν να είναι μαζί, θα προχωρούσαν σε γάμο. Νιώθει έτοιμος για το επόμενο βήμα; «Όχι. Απλώς σημαίνει πως όντας δυόμισι χρόνια με έναν άνθρωπο, αν πας στα 4 στα 5, το προχωράς. Εγώ το θεώρησα φυσικό επακόλουθο και το είπα. Η οικογένεια είναι επιλογή συνειδητή, είναι μια απόφαση. Μπορείς να είσαι ερωτευμένος και να μην έχεις οικογένεια», μου λέει. Είναι ικανοποιημένος από τις επιλογές του στην προσωπική του ζωή; «Είχα καλά παιδιά δίπλα μου. Η Άννα ήταν φανταστικό παιδί, δεν έχω κανένα παράπονο», παραδέχεται.

Θα μπορούσαν να γίνουν φίλοι μετά τον χωρισμό; «Θεωρώ ότι είναι τόσο προσωπικές οι σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί το διάστημα που είσαι μαζί του, που δεν μπορείς να είσαι φίλος με τον άλλον, αφού έχεις απορρίψει την περίπτωση να είστε μαζί ως ζευγάρι», εξηγεί. Ο «έρωτας με έρωτα περνάει;» τον ρωτάω, αφού λίγες μέρες μετά τον χωρισμό του κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από έξοδό του με την Έλενα Παπαγγελή, που εργάζεται ως personal trainer: «Εγώ δεν είπα τίποτα γι’ αυτό. Δεν είπα ποτέ ότι έχω σχέση», επισημαίνει.

Πώς σχολιάζει τα talent show; Θα έλεγε «ναι» για μια θέση στην κριτική επιτροπή;
«Δεν θα το έκανα ποτέ. Εγώ είμαι τραγουδιστής, δεν θέλω να κρίνω, μου αρέσει να με κρίνουν. Τα παιχνίδια όμως τα βλέπω, είναι ωραία», μου λέει.

Ελαττώματα έχει; «Είμαι πολύ επίμονος και απόλυτος, είμαι παλιομοδίτης. Ο άντρας είναι άντρας και η γυναίκα γυναίκα. Έχω κάποιες παραξενιές που δεν ταιριάζουν στην εποχή μας. Ακόμα και στη μουσική είμαι παλιομοδίτης…», εξηγεί. Λίγο πριν τον αποχαιρετήσω, τον ρωτώ αν νιώθει τυχερός… «Είμαι 33 ετών, κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα, ζουν οι γονείς μου, δεν έχω πρόβλημα υγείας… Ναι, είμαι τυχερός».

 

 

 

 

 

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!