Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μόνο στην Freddo: Βαλάντης-«Πολεμάω ακόμα τις κρίσεις πανικού»

valad

Της  Σπυριδούλα Τριάντου-Εφημερίδα Freddo

Με το νέο του τραγούδι «Χτύπα» που κυκλοφόρησε από τη Heaven να έχει αγαπηθεί ήδη από τον κόσμο, ο Βαλάντης υποδέχεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή τους θαυμαστές του στο «47 classic» στο Κολωνάκι, υποσχόμενος ξεχωριστές βραδιές. Ο ίδιος δεν μπαίνει σε καλούπια, παραμένει αυθόρμητος και αυθεντικός, ενώ σε ό,τι αφορά τη δουλειά του, την οποία και λατρεύει, κάνει πολύ προσεκτικά βήματα. Απέχει συνειδητά πολλές φορές από τη σόουμπιζ και αν δεν τον εκφράζει κάτι, δεν τον αφορά. Ο Βαλάντης πάνω απ’ όλα σέβεται τον εαυτό του και έτσι προχωρά δίνοντας στον κόσμο που τον ακολουθεί πιστά εδώ και 20 χρόνια το καλύτερο κομμάτι του.

Στο «47 classic» παίζεις και πιάνο…

Παίζω πιάνο για να τραγουδήσω, όχι ότι είμαι πιανίστας, απλά για να συνοδεύσω το τραγούδι. Δηλαδή ό,τι έκανα σπίτι μου είπα να το κάνω και στο live.

Και πώς το δέχεται ο κόσμος;

Πολύ ωραία, όταν λες καλά τραγούδια, νομίζω αυτό θέλει ο κόσμος, αν τα πεις και με έναν τρόπο λίγο διαφορετικό, είναι ακόμα καλύτερα.

Εσύ προτιμάς να δουλεύεις σε μικρό μαγαζί όπως αυτό όπου είσαι τώρα ή στα μπουζούκια; Θεωρείς ότι πια είναι μόδα τα μικρά μαγαζιά;

Για μένα δεν είναι ο χώρος που με ενδιαφέρει και δεν βλέπω τα μπουζούκια ως χώρους, αλλά ως νοοτροπία, δεν μου άρεσαν ποτέ τα μπουζούκια. Με ενοχλούσε από το πάρκινγκ μέχρι την τουαλέτα που πληρώνει ο κόσμος, από τον σερβιτόρο μέχρι τον μετρ για να του βρει καλό τραπέζι, είναι μια άλλη φιλοσοφία που εμένα δεν μου αρέσει.

Η δική σου φιλοσοφία ποια είναι; Πώς θέλεις να διασκεδάζει ο κόσμος;

Ελεύθερα, να μπαίνει μέσα χωρίς κανόνες, χωρίς ρεζερβέ, όχι αυτοί που έρχονται 11.30 η ώρα να μη βρίσκουν και κάποιος που έρχεται στη 1.00 να βρίσκει επειδή κρατάει τραπέζι, επειδή, λέει, είναι καλός πελάτης; Τι πάει να πει “είναι καλός πελάτης;”».

Η συμμετοχή σου στο «YFSF» σε βοήθησε στη δημοσιότητα, αν και είσαι φτασμένος καλλιτέχνης;

Ξέρεις, η παραπάνω δημοσιότητα σε βοηθάει στο να τονώνει την ήδη υπάρχουσα δημοσιότητά σου, γιατί εκεί δεν παρουσιάζεις δικά σου τραγούδια, δεν παρουσιάζεις τη δουλειά σου, απλά γίνεσαι πιο δημοφιλής.

Είσαι άνθρωπος που τα λέει έξω από τα δόντια. Εχεις μετανιώνει για δηλώσεις σου;

Εγώ δεν βλέπω τον κόσμο τέλειο και αυτό που με ενοχλεί το λέω και δεν μετανιώνω για ό,τι έχω πει, και φυσικά δεν με ενοχλεί αν γίνεται ντόρος, αυτό που με ενοχλεί είναι ότι μερικές φορές παραποιούν τα λόγια μου, δηλαδή άμα χρειάζεται να κάνω ολόκληρο σεμινάριο για το τι θέλω να πω… Μετάνιωσα ίσως για τα άτομα στα οποία μπορεί να το είπα, για το πώς κόβεται και πώς παρουσιάζουν τη δήλωσή μου, δηλαδή βάζουν κάτι και τα προηγούμενα που μπορεί να έχουμε πει τα κόβουν. Αν δεν δώσεις στον κόσμο να καταλάβει τι έχεις πει, ε τότε μια δήλωση απλή είναι παραποίηση της δήλωσής σου.

Με τα παιδιά σου πώς τα πας;

Μια χαρά προσπαθώ να είμαι δίπλα τους, παλιότερα ήταν μακριά μου, τουλάχιστον ο γιος μου, η κόρη μου συνεχίζει να είναι μακριά γιατί είναι στη Βέροια, ο γιος μου είναι στην Αθήνα και το άλλο κοριτσάκι, εντάξει, προσπαθούμε…

Έχεις καλές σχέσεις με τις μητέρες; Δηλαδή τα βλέπεις τα παιδιά σου όποτε θέλεις;

Ναι, ευτυχώς, ευτυχώς ναι πια.

Δήλωσες πρόσφατα πως δεν έχεις ζήσει τον απόλυτο έρωτα.

Ναι, δεν έχω βρει τον μεγάλο έρωτα, έχω κάνει πολλές σχέσεις και κάποιες που ήταν μακροχρόνιες με έκαναν πατέρα. Ο μεγάλος έρωτας είναι όταν καταφέρνεις να μιλάς με απόλυτη ειλικρίνεια με τον σύντροφό σου, χωρίς να σε προβάλλει ή να τον προσβάλλεις, να υπάρχει σεβασμός πάνω απ’ όλα, δηλαδή να σε καταλαβαίνει και να τον καταλαβαίνεις με μια ματιά, να το δημιουργείς έτσι, αν υπάρχει η προοπτική να γίνει αυτό.

Αν βρεις τον μεγάλο έρωτα, θα ήθελες να κάνεις ένα ακόμα παιδί, να κάνεις νέα οικογένεια, να κάνεις άλλον έναν γάμο;

Τίποτα δεν αποκλείω, στη ζωή τίποτα δεν αποκλείω και αναλόγως πότε θα είναι, πότε θα το βρεις.

Τι είναι αυτό που σε εξοργίζει στους γύρω σου, ακόμα και σε συνεργάτες;

Το ψέμα, η διπροσωπία. Και την έχω πατήσει  από φίλο και συνεργάτη. Αντιδρώ με θυμό και στη συνέχεια αδιαφορώ, γιατί λέω ότι “άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε”, απλά  σταματάω να ασχολούμαι.

Κάνοντας έναν απολογισμό, θεωρείς τον εαυτό σου σήμερα πετυχημένο;

Θεωρώ ότι είμαι αναγνωρισμένος με βάση τη δουλειά μου, τα τραγούδια που έχω επιλέξει στην καριέρα μου, 20 χρόνια, έχουν μείνει κλασικά τραγούδια.

Παραδέχθηκες πως είχες κρίσεις πανικού και γι’ αυτό πήγες σε ψυχολόγο. Σε βοήθησε;

Ναι αμέ, βέβαια. Οταν πάω στο φαρμακείο να πάρω μια αγωγή, ακόμη και τώρα ακολουθώ αγωγή σε αυτό το θέμα, να πάρω ένα αγχολυτικό ας πούμε και ένα αντικαταθλιπτικό, οι φαρμακοποιοί που μου τα δίνουν μου λένε ότι είναι καραμέλες για όλον τον κόσμο, δυστυχώς. Οπότε μη σας κάνει εντύπωση ότι πάω σε ψυχολόγο, πολύς κόσμος θα έπρεπε να πάει στον ψυχολόγο.

Πώς τις απέκτησες τις κρίσεις πανικού;

Από τα προβλήματα… γενικά από τις πιέσεις που δεχόμαστε. Οταν αγχώνομαι, με πιάνουν και έχω βρεθεί σε αδιέξοδο και δεν μπορώ να επικοινωνήσω…. Τις έχω από πολύ παλιά, εδώ και 14 χρόνια.

Τα σχέδιά σου για τον μέλλον ποια είναι; Θέλεις να κάνεις κάτι που δεν έχεις κάνει;

Σκέφτομαι πάρα πολλά, είμαι άνθρωπος που σκέφτεται πολύ, θέλω να δημιουργήσω κάποια πράγματα, απλά οι εποχές είναι λίγο περίεργες, κάποιες φορές υπάρχουν αναποδιές.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!